Om VisaLiza


Jag som driver VisaLiza heter Liza Kettil och bor i Hult i Bohuslän. Vi hittade huset i Hult lite av en slump och valde att köpa det trots att det var ett renoveringsobjekt för den händige som stått tomt i femton år. Hade vi varit snickare istället för akademiker så hade vi nog tänkt om och köpt oss ett annat hus. Här har vi onekligen haft att göra sedan i augusti 2004 då huset blev vårt. Samtidigt är jag tacksam över att vi inte visste vad vi gav oss in på eftersom vi lärt oss så mycket på vägen.

Att skriva är något jag verkligen älskar. Skrivandet för mig är lika viktigt som mat tror jag. Det är ett sätt att sortera tankar och sätta ord på känslor. Jag har även en förkärlek för skor och handväskor som helst skall vara vintage. Det som fick mig att starta upp VisaLiza en gång i tiden var mitt intresse för renovering och inredning. Här försöker jag så långt det går att tänka återbruk och ekologiskt.

Vad gäller yrkeslivet är jag utbildad till etnolog och medie- och kommunikationsvetare. Har förmånen att vara ordförande för Aldir Kulturkooperativ. Ett kooperativ bestående av etnologer, historiker och arkeologer. Vår första bok Berättelser om Gamlestaden publicerades i samarbete med Rio Natur- och kulturkooperativ.

Sedan tidig tonår är jag politiskt engagerad. Det är en viktig del av den jag är och jag har svårt att tänka mig ett liv utan politiskt engagemang. Fast ett engagemang kan ju växla genom livets olika faser. Det viktigaste är inte de uppdrag en har utan istället hur man lever sitt liv i praktisk gärning! Att helt enkelt leva den politik en förespråkar.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant och kreativ person, i sanning!
Full av beundran för din företagsamhet och
önskan om vidare-utbildning. Starkt gjort!

Ta hand om barn som behöver föräldraskap
är osjälviskt och givande. Beundran igen.

Ruth i Virginia

VisaLiza sa...

Tack för dina varma ord! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...