fredag 13 september 2013

Bray

Nu när min syster inte längre bor på Irland så har jag ju inte någon anledning att åka dit många gånger om året. Har tänkt att då kan jag ju vidga mina vyer och åka någon annanstans istället. Drömmer om Paris om Prag och om Krakow men kommer på mig själv att längta till Dublin och till Irland. Om hösten måste jag ju åka dit för att njuta lite längre av hösten än här hemma. Sen är det ju inte riktigt jul om jag inte har sett julbelysningen på Grafton street i Dublin. Vet inte om jag botar min längtan till Irland genom att titta på foton från i början av sommaren då vi var där eller om det blir värre!


Bilderna ovan kommer från kustsamhället Bray som ligger drygt en halvtimme med tåg från centrala Dublin. Det är en ort som hade sina glansdagar innan charterresorna slog igenom och irländarna valde att åka ut i världen istället för att åka till badorter utmed den egna kusten. Bray ligger otroligt vackert med en oändligt lång strand samt fina vandringsleder.


Här finns spår av sådant som varit men inte längre är. När vi vandrade på små vindlande stigar på hög höjd kom vi till slut ner till en strand med betongfundament och trappor. Märkligt med havsnära graffiti!


Fast det ligger något vackert även i det övergivna. Jag tycker om hur övergivna platser sätter igång fantasin och öppnar upp för många olika tolkningar om hur där en gång har varit.


Stranden i Bray är inte någon sandstrand utan består av miljontals små små stenar som slipats alldeles släta av havet. Även om fotografierna togs i mitten på juni så var det inte någon direkt värme. Vid havet blåste det dessutom friskt så vi fick klä på oss ordentligt sommaren till trots!


Själva samhället Bray såg vi inte så mycket av eftersom vi mest lockades av att vandra längs kusten. Det lilla vi såg var dock en blandning av bedagad badortscharm och nyare tjusiga hus samt gamla båt- och fiskemagasin.


När jag tänker tillbaka så här några månader senare är det stranden jag tänker på när jag tänker på Bray. Malahide ligger inte så långt därifrån men där är det till skillnad från i Bray sandstränder så långt ögat kan nå. Bray har faktiskt lite likheter med Brighton även om Bray är väldigt mycket mindre.


10 kommentarer:

Christina sa...

Att titta på foto brukar lindra längtan litegrann, så är det iaf för mig. Jag längtar regelbundet till Frankrike och de senaste åren har jag börjat längta efter att resa till England som jag tycker allt mer om.

Härliga bilder, Irland ser alltid så vackert ut. Dit vill jag också resa någon gång.
Kram och trevlig helg!

linah sa...

så fina bilder!!

Choices By Annie sa...

Så vacker till och med så att jag längtar dit, jag som aldrig varit där;)
Önskar dig en fin helg
Kram

Anonym sa...

Wow..Så underbart vackert - vill åka på direkten!
/Kram & ha en härlig Lördag

Diana sa...

Det ser ut att vara en fantastiskt vacker ö!
Batman och jag är väldigt förtjusta i London och har varit där flera gånger. Det är liksom svårt för man vet vad man får och att man gillar det, medan nya ställen skulle man ju kunna hata. Haha! Men vi försöker variera oss.

VisaLiza sa...

Irland är verkligen vackert och väl värt ett besök. Kan förstå att du längtar till Frankrike. Har bara varit där en gång men det gav mersmak! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack :D

VisaLiza sa...

Precis så vackert är det! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det är en vacker och även mycket trevlig plats att besöka. Kramar Liza

VisaLiza sa...

London har jag dessvärre bara tillbringat en enda dag och det var alldeles för lite. Ett nytt besök står högt upp på min önskelista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...