tisdag 17 september 2013

Pelargonprakt

Luften är kallare och björkarna i Hult skiftar i gult. Mina pelargoner blommar dock fortfarande för fullt, helt obrydda om den ändrade årstiden. I år har jag varit duktig på att ta sticklingar så pelargoner har det onekligen varit gott om den här sommaren. Favoriten är rosenpelargonen men utöver den har jag många andra fina sorter. En är en aprikosfärgad pelargon som jag dessvärre inte vet vad den är för sort. Det jag vet om den är att det är en gammal sort som blommar och blommar och blommar. Den kan vanvårdas nästan hur mycket som helst och blommar fortfarande lika vackert.I sommar har några av pelargonerna av denna sort prytt trappan och andra står i ena köksfönstret. De i köket brukar blomma ända fram till i februari och blir till ett färgglatt inslag här hemma.Vad gäller rosenpelargonen så har jag hängt upp några av dem i rosenträdgården. Kändes passande även om de inte är rosor.


7 kommentarer:

Hannis sa...

Pelargonen måste vara den mest tacksamma blomman som finns!
Den blommar ju jämt, till och med när man glömmer bort dom=))
Vackra är dom också.

Kram Hannis

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

sv: Ja det var tråkigt att det var så mycket som hände, men det är inget att sörja nu, på det stora hela är jag ändå glad för resan. Jag försöker fokusera på det positiva:)
Jag som är rödhårig är ju extra känslig för solen. Bränner mig allvarligt även av bara den svenska sommar solen så just utomlands blir det ännu värre haha.

Härligt att dina blommor fortfarande blommar.
kram

Jennie Bergius sa...

Så fint! Jag har aldrig haft pelargoner men tänkt att det kanske ska ändras :) Om de blommar så länge är det ju toppen!

Tack! Jag blir glad av dina snälla ord :)

<3 Jennie

Anonym sa...

Riktigt vackert...
/Kram

Anonym sa...

Vilken härlig färg för en pelargon. Matchar ju bladen och krukan perfekt.
Verkligen en tacksam blomma och den räcker långt: Jag hittade den här balkongbilden när jag letade efter lite inspiration:
http://www.flickr.com/photos/tttavo/4565157212/

Rapport till Vänfors sa...

Har kommit att älska pelargoner mer och mer ju äldre jag blir. Som du skriver så blommar de till i februari...minst och kan behandlas riktigt vårdslöst och ändå älska en:)
Kram Annika

Choices By Annie sa...

Älskade pelargoner, den där aprikosfärgade har jag nog också, den blommar och blommar och blommar och har vuxit sig riktigt stor denna sommar. Idag ska mina små pelargoner få komma in i värmen, har haft dem ute tills nu men nu känns det som om hösten kryper närmre och det börjar bli kallt. Mina pelargoner får ju inte frysa;)

Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...