tisdag 24 september 2013

Svårt att anpassa mig

Efter vår långa ledighet i sommar känner jag att jag har svårt att anpassa mig till vårt normala tempo här i Hult. Normalt sett funkar jag som bäst när jag har mycket att göra och trivs med att ha det så. Ledigheten och det lugnare tempot i sommar var dock alldeles ljuvligt och dessutom helt nödvändigt. När så alla aktiviteter har satt igång för hösten känner jag att jag inte riktigt hänger med och undrar varför. Min egen analys är att kontrasten mellan sommaren och hösten gör det svårt att anpassa sig till det nya.

Fast kanske är det inte heller hela sanningen. Jag känner allt starkare att det måste finnas mer utrymme att göra sådant som jag verkligen vill göra. Just nu är tiden som ett tusenbitarspussel som jag försöker att lägga och det går inte riktigt ihop. Vissa saker måste prioriteras bort och det som är lätt att prioritera bort är oftast sådant som är roligt. Känner att det inte är så jag vill ha det. Möten som inte ger något kommer framöver inte att få min närvaro! Då lägger jag hellre den tiden på att läsa och kommentera på bloggar eller måla tavlor med barnen eller kanske gå på ett zumbapass. Känner att jag måste blir bättre på att prioritera rätt för mig. Att välja bort sådant som jag tycker är roligt och mår bra av är onekligen inte rätt väg att gå och förändringar behöver göras.

På samma sätt som att livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder så är livet för kort för att ägnas åt sådant som inte ger något. Sen är det enkelt att tänka men inte lika lätt att genomföra. Att komma på varför det känns som att jag inte hinner något alls känns dock som en bra början.

Att sitta i min rosenträdgård hör till sådant som absolut behöver prioriteras i livet!6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja tidens puzzel är svårt att få ihop ibland...
Fin bild på dig/Kram Annmi i Höstsolen

Hannis sa...

Jag känner igen mig!
Längtar oerhört mycket efter att få mera tid till det jag tycker så mycket om. Men så inser jag att jag måste ta mig tid, varför vänta liksom?

Mera glädje och roliga saker i livet!
Kram Hannis

Huset på Backavägen sa...

Livets pussel... Jag måste ta tag i att prioritera mig själv för min egen hälsas skull. Det är inte lätt, förstår dig med vad som oftast ryker. Det är saker på ens egen måbralista.
Kram Anki

Anna Svensson sa...

En till som känner igen sig!
Varför vill man så mycket hela tiden?

Nu har jag äntligen fått ihop lite svar på frågorna och skickat iväg det till dig. Hoppas du får ihop något bra av det!

Kram

Christina sa...

"Livet är för kort för att gå i tråkiga kläder" Härlig kommentar, den kommer jag definitivt att upprepa. Jag gillar att samla citat :)
Stor kram

G:a Affären sa...

Du ser så skönt avslappnad ut där i din rosenträdgård. Det låter helt rätt, att prioritera bort det som inte är bra. Dessutom är det en bra vaccination mot utbrändhet!

Kramar
Cia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...