måndag 23 september 2013

Ta plats!

Igår höll Regina och jag vår föreläsning Våga ta plats. Platsen för vår föreläsning var gymmet Dreambody där vi båda tränar. Dessutom har vi under några år samarbetat med Camilla och Peter som äger Dreambody. Deras träningssal rymmer många funktioner och förutom att där dansas zumba och boxas så är det också möjligt att hålla föreläsningar där. Våga ta plats är en föreläsning som handlar om att prata inför grupp. De flesta av oss ställs ofta inför situationer då det kan vara bra att våga göra sig hörd. Det kan handla om situationer på jobbet likväl som i vardagen. När det gäller retorik och att tala inför grupp tänker man kanske mer på en traditionell talsituation så som att hålla tal på ett bröllop. Den situationen förekommer givetvis också men vardagen är fylld med stunder då man kan vilja göra sig hörd och kunna övertyga.


 Våga ta plats var vår första helt egna föreläsning. Vi har dock gjort kortare föreläsningar tidigare dels på vår egen mässa Livåleva och på vår Inspirationsdag förra året. Genom företagandet och för min del också genom min politiska gärning har jag fått lära mig att ta plats. Det har inte alltid varit enkelt, men erfarenheterna gör mig till en bättre talare.


Det kändes verkligen riktigt roligt för både Regina och mig att dela med oss av våra erfarenheter. Vi konstaterar att det här med föreläsningar är vår grej. Nästa föreläsning kommer att handla om härskartekniker så håll utkik efter datum.

5 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Spännande!!!

Hannis sa...

Så himla bra ni är tycker jag!
Och härskarteknik är ett spännande om än irriterande ämne. Mest för att det används så smygande och på många plan.
Att en del människor inte ens förstår att dom blir utsatta för härskarteknik innan dom får veta vad det innebär.

Kram Hannis

Anna Svensson sa...

Jag beundrar dig verkligen som kan stå och prata inför folk! Det kan jag inte och det kan faktiskt hindra mig lite. I en stor grupp är jag ofta tyst men pratar desto mer när man bara är några få.
Ha en fin dag
//bara anna

Choices By Annie sa...

Ni är så duktiga och påhittiga, önskar det fanns fler eldsjälar som ni som anordnade saker.

Önskar dig en härlig dag
Kram
ANnie

G:a Affären sa...

Förstår jag det att det är din grej, är du ett Lejon?
Fniss, du kanske inte alls tror på astrologi men det gör jag, och du känns som ett snällt sådant. Ledarskap passar utmärkt.

Kramar
Cia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...