måndag 9 september 2013

Sensommarträdgård

Trädgården i Hult anser att det fortfarande är sommar och blommar för fullt. Våra lupiner mejades ner totalt när vi hade grävaren här i början av sommaren. Får man inte tid att blomma färdigt när det är tänkt får man helt enkelt blomma när det är möjligt. Således har vi blommande lupiner i Hult fastän kalendern säger att det är september. De stora björkarna i trädgården har fått en antydan till färgskiftning men det är egentligen det enda som förebådar sommarens slut och höstens intåg.


Fjärilslavendeln blommar en andra gång den här sommaren. Helt omöjligt att inte bli förälskad i färgen!


Våra stockrosor har blommat och blommat och blommat och än blommar de ett tag till. Jag kan inte annat än att njuta av de vackra blommorna.


Den lilla spireabusken vi satte förra hösten skvallrar lite om årstiden trots allt. När sommaren inleds är hela busken ljust grön men ju längre tid som går desto mer skiftar den i rött. När det mesta blommat över i trädgården är den fortsatt knallröd ett litet tag till.


Bergenia är en vacker blomma tycker jag. Bladen är fina som marktäckare, den kräver absolut inte något jobb för att den skall trivas och dessutom får den söta små blommor som är alldeles förtjusande.


Denna växt har märkligt nog dykt upp i en av våra planteringar i år. Jag har inte satt den och funderade först på om det var någon form av ogräs. Tycker dock att det ser ut som någon sorts nejlika och efter lite efterforskningar är min gissning att det är en såpnejlika. Kanske är jag helt fel ute och har någon en bättre gissning får ni gärna upplysa mig. Undrar om den har legat och slumrat i trädgården i alla år och börjat växa igen när förutsättningarna förändrats? Märkligt är det men jag klagar verkligen inte eftersom den är riktigt söt och tycks trivas gott där den växer.


14 kommentarer:

Hannis sa...

Jag smög runt bland odlingslotterna igår morse och är helt fascinerad av hur mycket som fortfarande blommar! Det känns som att det har startar om på något sätt.

Härligt att ni har så mycket kvar att njuta av!
Kram Hannis

Christina sa...

Vackra blomster! Härligt med fjärilslavendel som blommar två gånger :)
Såpnejlika har jag också i min trädgård, fick dem av en god vän när vi höll på att plantera om - jag tycker att de är söta.
Ha det fint i Hult!
Kram Christina

Anna Svensson sa...

Så fina bilder du bjuder på, vackert.

Vet du, jag är ju inte så bra på det här med data och sånt där tekniskt tyvärr, så i går skulle min man hjälpa mig och visa hur jag skulle göra för att svara på dina frågor. Tror du inte han lyckades klicka bort det! Spårlöst borta! När jag äntligen skulle ta mig tid till att svara så gick det inte. Snopet!
Vill du vara snäll och skicka över dem igen? Suck.

Önskar dig en fin dag
//bara anna

Torprosen sa...

Visst är det en underbar tid vi har, njuter i fulla drag, även i dag när det kommer ett stilla regn. Det är ju fortfarande varmt. Såpnejlikan är en söt växt, dock kan den breda ut sig lite i mesta taget, men ärdå lätt att ta bort! Ha en underbart härlig dag och tack för dina gulliga kommentarer! Kram Susanne

Choices By Annie sa...

Så ljuvligt med alla blommor, och din stockros är verkligen fantastisk. Funderar starkt på att införskaffa mig en sådan till nästa år. Skriver upp den på den långa "önske" listan.

Ha en härlig dag
Kram
Annie

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Så fina blommor:)

sv: Tack snälla, jag hade en fin resa:)
Kram

HemkäraHanna sa...

Jag är fullkomligt överens med din trädgård!
Underbart med värme och blommor i överflöd!

VisaLiza sa...

Tänkte också tanken att det är som att det har startat om. Ser att lupinerna blommar på fler ställen än hemma hos oss och det är svårt att veta vilken månad som egentligen gäller. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Håller med om att såpnejlikan är riktigt söt. Märkligt bara hur den på egen hand dök upp i planteringen! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Jag ordnar frågorna igen, ingen fara :) Sånt händer i den tekniska världen och det är ju tur att det bara är att skicka på nytt. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kanske är det förklaringen till hur den kunnat dyka upp, att den kommit med något annat och sedan är så livskraftig att den kunnat sprida sig i planteringen. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Stockrosorna är verkligen helt fantastiska och som de blommar. Tänker mig fler sorter till nästa år. Har tittat på en fin svart som ser ut som sammet. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Roligt att du hade en bra resa. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Jag håller med :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...