lördag 21 september 2013

Skogspromenad

Hösten i Hult är alltid så vacker. Skogen har fått mer färg än under sommaren och nu känns det rätt att dra på gummistövlarna och en gosig stickad tröja och gå ut på skogspromenad. Vi har några promenadstråk att välja mellan här i Hult. Två för lite längre skogspromenader och ett stråk som är lite kortare. Tar ungefär tjugo minuter att gå och är fint upptrampat hela vägen. En del stigar här i Hult används så sällan att när jag hittat en ny ibland varit osäker på om där verkligen går en stig. Fast då är det ju lite mer äventyr och risken att gå vilse är inte så stor eftersom skogen omgärdas av både sjö och vägar.


När vi går på promenad följer alltid Elvis med. Han har dock så fullt upp med att titta på allt att han ofta hamnar på efterkälken. Då sätter han sig ner och mjauar helt förtvivlat. Om jag någon gång känner mig osäker på om jag bor på rätt plats i världen så räcker det med en tur ut i skogen i Hult för att försäkra mig om att jag är på rätt plats. Ibland tar jag med mig en filt och en bok och en termos med kaffe och sätter mig och läser. Tycker om stillheten och skönheten i skogen.


Även om sommaren är över är det fortfarande mycket som blommar både i trädgården och i skogen.


Precis där vår trädgård slutar växer en olvonbuske som blir större och större för varje år som går. Olvonen är verkligen vacker med sina skira vita blommor om våren och röda bär om hösten. Känner att jag faktiskt njuter av den kyliga luften och de mörkare kvällarna. Hade det inte blåst så mycket idag så hade det nog blivit ännu en kväll i rosenträdgården. 

8 kommentarer:

Studio Livskraft sa...

Så härligt med skogspromenader. Vi har också haft förmånen att ha en skog precis utanför husknuten men tyvärr har det bestämts att skogen ska avverkas till förmån för ett villasamhälle. Våra gamla stigar har nu förvandlats till stora sår där skogsmaskinerna dragit fram och våra mysiga fikaställen finns inte längre kvar. Det kommer dröja ytterligare några år innan våra närmsta grannar, skogens alla djur, byts ut mot flertalet barnfamiljer men jag kan redan nu känna längtan tillbaka till våra skogspromenader med picknick på "fikaberget" :(

Choices By Annie sa...

Härligt ljuvligt med skogen så nära inpå. Här ligger den nästan precis bakom husknuten och vi njuter också. Fast några svampar kan vi inte hitta, hur mycket vi än söker;(

Önskar dig en fin söndag
Kram
Annie

Anonym sa...

Undeerbart med Höstpromenad i skog & mark <3
Ha en skön Söndag/Kram

Elena sa...

Det är så härligt med skogen! :)

Queen of Kammebornia sa...

Det är ju så underbart att gå i skogen!!!

Hannis sa...

Det är härligt att kunna njuta av naturen så länge som möjligt.
När vintern kommer så går jag i ide.
Då håller jag mig inne så mycket det går men fram till dess så passar jag på=))

Kram Hannis

Huset på Backavägen sa...

Här har inga svampar dykt upp än... Jag hoppas att mina föräldrar hittar svamp för dom brukar hitta så himla mycket så dom gärna delar med sig :-)
Kram Anki

Jimmy Hellberg sa...

Hej fina gummistövlar du har på dig tycker jag ☺☺😊😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...