söndag 15 september 2013

Saltkällans marknad och kyrkoval

Dagen igår ägnades åt att vara på Saltkällans marknad och det var en riktigt härlig dag. Varm väder förvisso inte strålande sol men inget regn på hela dagen. Vi delade ut material inför kyrkovalet idag och pratade politik i största allmänhet. Dessutom hann vi med att gå lite på marknaden vilket resulterade i riktigt trevliga inköp. I ett av marknadsstånden såldes lökar och jag har nog aldrig sett så många olika tulpaner. Jag har helt ändrat syn på tulpaner efter igår, tidigare har jag tyckt att de har varit lite tråkiga men vilken fantastisk variation det finns. Försäljaren kom från ett företag som heter Haddebo gärdesgård och blommor som även har en butik på nätet. Tur det eftersom det var nästintill omöjligt att välja mellan alla vackra blommor. Dessutom fanns där ett bord med riktigt fina loppissaker och jag fyndade två fina vintageväskor och en liten staty. Känns som om jag verkligen behövde fler väskor! Svårt det där när man är förtjust i något, då är det inte lätt att låta bli!

Idag skall vi högtidligt åka till vallokalen för att rösta. För min dotter Anna är det första gången hon får rösta och det är en viktig dag. Till kyrkan får man rösta redan när man fyllt 16 år så då gör det inte något att hon fyller 18 först om en månad. För egen del är jag inte troende men jag har valt att fortsätta vara medlem i Svenska kyrkan. Mina barn går på deras verksamheter som miniorer och kör och den äldre dottern har dessutom både konfirmerat sig och varit konfirmandledare. Känns viktigt för mig att kunna vara med och styra den verksamhet som mina barn är engagerade i.
10 kommentarer:

Hannis sa...

Viktigt att vara med och påverka på alla sätt!
Tycker det är bra när ungdomar går till vallokalen.
Alldeles för många som struntar i den möjligheten.

Kram Hannis

Fröken Grön sa...

Jag går också och röstar idag. Lever man i ett land där man har demokrati, så tycker jag det är var och ens ansvar att förvalta den rättigheten. Dessutom tycker jag kyrkan är en viktig del av vårt kulturarv, plus att de gör mycket bra för både unga och gamla. En viktig plats i en värld där allt annars snurrar på så fort.
Hoppas ni får en fin söndag tillsammans. Må så gott!
/Anna-Karin

LOPPISLIV sa...

Mysigt med marknad, särskilt nu när vädret har varit så fint!Vilka härliga bilder från Irland du bjuder på i tidigare inlägg, det är ett ställe som jag länge velat besöka, även skottland lockar. får hoppas man kommer dit någongång :-) Ha nu en toppenfin söndag!
Kram Paula

Anonym sa...

Mysigt med marknad, särskilt nu när vädret har varit såååå vackert/Kram

Choices By Annie sa...

Japp val måste göras, även om man egentligen inte bryr sig så måsten man visa att man bryr sig om demokratin, och de gör vi här;)

Härlig marknad och så roligt med nya väskor och vi har konstaterat det innan, Man kan inte få för många väskor (eller skor)

Önskar dig en fin kväll
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Jag håller med dig. Här i kommunen var valdeltagandet bara 11 procent och det är verkligen helt galet! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kloka argument till att rösta, jag skriver under på dem alla! Liza

VisaLiza sa...

Båda länderna är otroligt vackra och inbjudande och väl värda att besökas. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Man kan verkligen aldrig ha för många väskor :D Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...