söndag 8 september 2013

Ramsvikslandet

Igår sattes kursen mot kusten för en dag vid klippor och vågor. Strålande sol och ljumma vindar gjorde det hela till en mycket angenäm utflykt. Målet för dagen var Ramsvikslandet i Sotenäs. Den tidigare halvön delades av från fastlandet på 1930-talet då Sotekanalen anlades. Idag är kanalen populär att segla genom och många promenerar längs kanalen och tittar på båtar.


Vi inledde vår utflykt med mat lagad på stormkök. Mat smakar alltid bättre när den lagats ute i det fria. Den här dagen bjöds det på gryta med sojastrimlor, kokosmjölk och ajvar relish och till det bulgur. Gryta är verkligen passande mat att laga på stormkök eftersom det mesta kan lagas i en gryta. Jag gillar dessutom att kunna äta varm mat när man är på utflykt. Man tröttnar snabbt på sommarens alla pasta-, ris-, bulgur- och potatissallader. Var tid har sin tjusning och nu när hösten kommer kan man gott laga maten man har med sig istället.

Ramsvikslandet är verkligen otroligt vackert att vandra i. Solvarma klippor som rundats mjuka av vågor och vindar. Märkligt också att det faktiskt finns gott om växtlighet i detta karga landskap. Ramsvikslandet är ett naturreservat och här finns gott om sällsynta växter och arter. Här är klippor och hav så långt man kan se och så pass stort att man vid varje besök kan välja olika vandringsvägar om man inte vill se samma klippor om igen. Fast risken är inte stor att man ser sig mätt på detta vackra landskap.


Här och var finns spår från stenindustrins dagar. Raka kanter bland de mjukt rundade klipporna. Jag gillar kontrasterna och tycker att det är vackert. Bohuslänsk granit är onekligen en vacker sten. Den röda färgen gör att den känns varm och mjuk till skillnad mot andra stensorter som ger ett hårt och kallt intryck. Ramsvikslandet betas av ett gäng tjusiga kossor som gärna poserar framför kameran. De stod helt stilla och tittade intensivt på mig när jag fotograferade dem. Undrar om de är vara fotomodeller eller om de i tysthet planerade hur de på bästa sätt skulle stånga mig!

10 kommentarer:

Fru Eriksson sa...

Åh,så underbart,mysigt,gottit & vackert .....
Visst är det ljuvlig sensommar här har det vart soligt & hela +25° :)

/Söndagskram Annmi

Hannis sa...

Vilka smultronställen ni är omgivna av!
Härligt med utflykter.

Jag har längtat efter mustiga höstgrytor med rött vin i men nu när det är så varmt så går det bara inte...
Går i shorts idag!

Kram Hannis

Jennie Bergius sa...

Så underbart mysigt och gott! Denna september är ju helt fantastisk!

Tack snälla, visst är det fint med de där kontrasterna (saga och på riktigt :)

<3 Jennie

Diana sa...

Ah, en heldag ute i den varma hösten!
Kossorna måste ju ha koll på vem det är som kommer på besök, du kan ju vara livsfarlig! :)

Fröken Tindra sa...

Vilken härlig utflykt! Bohusläns "aprikosa" klippor är så vackra! Kan inte se mig mätt på dem.
Kram!

VisaLiza sa...

Ljuvligt, underbart och helt fantastiskt :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja här finns onekligen mycket spännande att upptäcka :) Förstår att du hellre går i shorts än lagar höstgrytor just nu. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen helt ljuvlig och välbehövd mjukstart på den kallare årstiden. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Klart de måste ha koll :D

VisaLiza sa...

De är verkligen riktigt vackra! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...