måndag 22 juli 2013

Loppistur

Dagarna i juli går en efter en och de fylls med solsken och härliga aktiviteter. Just nu händer det något roligt varje dag och det går inte att vara annat än nöjd med tillvaron. Visserligen skulle huset behöva städas och tvätten tvättas, men varför ägna tid åt sådant när det är sommar och solen skiner? Den här dagen har till stor del tillbringats i bil på vägar i Dalsland och Bohuslän i jakt på loppisar. Regina, Sophie, Magda, Vida och jag började dagen med kaffe och frukost i Hult och gav oss sedan ut på loppisjakt.


Det där med sommarloppisar är lite spännande eftersom de varierar från år till år och ibland från vecka till vecka. Loppisar som året innan fanns där var nu borta och andra hade kommit i deras ställe.


Viktigast för alla utflykter är maten, i alla fall om man vill ha glada resenärer. När man ger sig ut och åker på småvägar är det klokt att ha med egen lunch eftersom det kan vara svårt att hitta någonstans att luncha.


Vi bjöds dessutom på provsmakning av olika sorters gurka och sockerärtor som Magda odlat. Oj vilken skillnad i smak på en hemodlad gurka och den man köper.


Fast vi åkte helt andra vägar än tidigare hittade vi tillbaka till en loppis där vi varit förut. Här hittade jag ett gräsligt grönt halsband som jag inte kunde motstå.


Att åka på loppis blir man glad av!


Fika i gröngräset hör också till när man är ute och far. Kaffe smakar enligt mig alltid godare i kopp och i detta håller Magda med mig. Magda var utflyktens kaffeansvariga och såg till att vi drack vårt kaffe ståndsmässigt!Vår loppistur var riktigt lyckad och det var egentligen bara en loppis som inte var någon höjdare. Fast med tanke på att de andra var helt fantastiska så gör inte det särskilt mycket. Vi har dessutom varit ute och åkt på otroligt vackra vägar. Helst hade jag velat stanna varannan minut ungefär för att fotografera det vackra landskapet som vi susade förbi.


Dagens inspiration hittade på Våfflor och Vintage i Kville. Precis en sådan här skänk fast med en tillhörande överdel har vi här hemma i Hult. Den är fin men lite tråkig i trä. Har funderat i flera år på om jag borde måla om den eller ej. Efter att ha sett denna fina skänk är jag helt övertygad om att jag skall sätta igång att måla framöver.
6 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart...Loppis är bäst//Kram Annmi

Hannis sa...

Heja för loppisturer!
Det är sommar det. Och speciellt när allt praktiskt kan få vänta.
Här har det blivit ganska dyrt att loppa men det finns guldkorn kvar som tur är.

Kram Hannis

Ps. Prova att klä om möbler. Det är så kul att kunna förändra hela möbeln, nu är ju inte jag något proffs men det lilla jag lärt mig är roligt.

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med :D Kramar Liza

VisaLiza sa...

Det är väl tyvärr så att när något blir populärt så stiger priserna. Här är det fortfarande bra priser och jag tror det är så man får göra om man vill fynda, att ge sig ut på mindre orter helt enkelt. Får fundera på det där med att ta och lära mig att klä om möbler. Har en fåtölj som katterna klöst på. Tänker att resultatet kan knappast bli sämre. Kramar Liza

HemkäraHanna sa...

Vilken underbar utflykt med goda vänner!

VisaLiza sa...

Verkligen bästa kombinationen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...