måndag 15 juli 2013

Frieri

För tio år och tio dagar sedan blev Raimo och jag tillsammans och för tio år sedan sa jag ja när han friade till mig. För mig innebar det att livet förändrades totalt. Tidigare hade jag varit singel och bott med mina två katter. Nu var jag plötsligt sambo och dessutom följde två barn med på köpet. Trots detta tvekade jag aldrig och vi har varit familj från första dagen. Helt lätt har det givetvis inte alltid varit, men vilken familj har det alltid lätt? Däremot vet jag med säkerhet att jag skulle ge samma svar idag, För vem kan motstå ett frieri mitt i skogen under en stjärnhimmel när man är förälskad?

Vi gifte oss i september året därpå men valde att hålla både förlovning och bröllop hemligt. Vi bjöd helt enkelt in till mitt 25-års kalas och gifte oss två timmar in i kalaset. Bröllopet var enkelt och efter den borgerliga vigseln bjöds på kaffe och tårta. Bröllopsfesten bestämde vi att den skulle vi istället ha när vi varit gifta i tio år. Eller för att vara helt ärlig så tänkte vi fem år först, men de där första åren gick så fort så tio år kändes som en bättre tidsram. Nästa år blir det således bröllopsfest och då med vintagetema. Min klänning är redan inhandlad och hänger i klädkammaren och bara väntar på att användas. Hittade den redan för ett år sedan men vågade inte ens drömma om att den en dag skulle kunna passa på mig. Men det måste ha varit meningen att den skulle bli min eftersom den tidigare i våras fortfarande fanns kvar på loppisen där jag hittat den!

Anna, Sofia och Raimo sommaren 200310 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Så fint att ni vågade och att det bär!
Vilken fest ni kommer att ha. Så roligt att fira tio år.

VisaLiza sa...

Det krävs kanske att man är nyförälskad för att våga ;) Längtar verkligen till vår bröllopsfest och kommer ha mycket kul med planeringen. Liza

Christina sa...

Vilket romantiskt frieri! Ett riktigt fint minne för livet.
Och att ställa till med en vintagefest tycker jag att ni gör rätt i, på så sätt hyllas ju kärleken igen tillsammans med nära och kära.

Härligt att klänningen passade, den har säkert hängt där och väntat på dig.
Kramar Christina

Elena sa...

Åh, vad romantiskt! :)

Hannis sa...

Så underbart härligt!
Kärleken är fin och som du skriver, vilka familjer har det lätt hela tiden?
Blir glad när jag läser sånt här till mitt morgonkaffe=))

Kram Hannis

Anonym sa...

Naw..Så sött & romantiskt...Härligt med tio år//Kramar Annmi

VisaLiza sa...

Ja han är onekligen lite av en romantiker min man :) Ja vi tänker så att det är visserligen roligt med bröllop men än roligare att fira när man varit gifta i tio år!

Klänningen har utan tvekan bara väntat på mig, kramar Liza

VisaLiza sa...

Mycket :)

VisaLiza sa...

Så trevligt att lyckas göra dig glad om morgonen. Jag har ju annars en tendens att få igång dig på ämnen där man kan diskutera länge ;) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja tänk tiden går! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...