fredag 26 juli 2013

Som semester...

Turerna ut till kusten är över för den här veckan och nu väntar istället några dagar hemma i Hult. Efter det efterlängtade regnet har ogräset tagit fart igen och då gäller det att ligga i. Det har varit helt underbara dagar vid kusten, nästan som att fara iväg på semester men med den fördelen att kunna sova i sin egen säng. I norra Bohuslän finns dessutom mycket för oss att upptäcka fortfarande eftersom det är en miljö som är ganska så ny för oss. Jag är född och uppväxt i Kungälv så långt söderut i Bohuslän som det går att komma. Där fanns det gott om klippor och salta bad så det blev inte så att vi for norröver om sommaren när jag var barn. Istället tillbringades mycket tid hos mormor i Småland. Har således bättre koll på de småländska skogarna än på de bohuslänska klipporna. Några somrar tillbringades dock på Gullholmen utanför Orust som är en mycket charmig liten ö. Nu finns det mycket för oss att upptäcka och jag tror att jag tycker det är lika spännande som barnen.


Under veckan som har gått har vi hittat vår egna lilla badvik. Det är inte så att jag är rädd för folk men det är skönt att slippa knö när man skall bada. Vattnets temperatur skulle givetvis kollas innan det var dags för något bad. Jag är lite av en badkruka och tycker inte om när det är för kallt i vattnet.


Vädret pendlade mellan mulet och strålande sol, vilket kändes skönt. Man behöver en paus från solen ibland.


Det har varit en toppenvecka ute vid kusten och jag längtar redan till nästa. Känner att det här med semester är min grej och är mycket tacksam över att vi har ledigt i några veckor till.

10 kommentarer:

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Själv kan jag inte leva utan nagellack på naglarna. De få gånger jag går ut med olackade naglar känner jag mig naken och vågar inte visa händerna haha:)

kram

VisaLiza sa...

Tror att jag har jobbat för länge i vården och vant mig av med det. Du får ha nagellacksskola på din blogg så kanske jag lär mig igen :D Kramar Liza

Anonym sa...

Waoo så vackra foto & så fin du är...
Härligt att hittan en egen liten badvik/Semesterkram Annmi

Torpliv sa...

Så mysigt med en egen badvik, kan tänka mig att det är riktigt skönt att kunna bada eller kanske läsa en härlig bok när det är lugnt runt omkring.
Vilken tur att du har en snäll vän som delar med sig av vinbären :) Det är verkligen gott, och jag kunde nästan ätit upp dem direkt, men då hade det ju inte blivit några över till gelé. :)
Ha en fin helg!
Kram Petra

Christina sa...

Så fin du är, och vad snygg färg på kjolen. Havet är så rogivande, dit åker jag ofta för att laddabatterierna.
Kram Christina

Anna Svensson sa...

Bohuslän, skulle vilja semestra där någon gång. Klippor och salta bad, gillar. Men vi har snöat in oss på Skåne så det blir ofta dit vi åker när vi ska semestra. I dag jobbar mannen sista dagen och sedan har han två veckor ledigt.
Jag tycker du ofta har så fin snits på håret.
Ha en skön dag!

VisaLiza sa...

Ja det känns som lite lyx med en egen badvik :) kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen skönt med lite eget utrymme :) vinbären har fått hamna i frysen tills vidare. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Det känns nästan lite meditativt att vistas vid havet. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Skåne är inte så tokigt det heller :) Du aka veta vad glad kg blev för din kommentar om håret. Kändes som jag hade en bad hairday den dagen och blev riktigt glad för komplimangen. Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...