lördag 6 juli 2013

Förvandlingen i Hult

Kommer ni ihåg före och efter bilderna jag visade för en tid sedan? Om ni gör det kan ni raskt glömma bort efter bilderna eftersom ingenting längre är sig likt här i Hult.


Förvandlingen började med en grävskopa som lastades av här i Hult när vi satt och njöt av solen och det nyklippta gräset. Tonårsdottern har muttrat en del om det de senaste dagarna eftersom hon varit snäll och klippt gräset och en stund senare var arbetet ogjort. Till vårt försvar får vi säga att vi inte visste att grävaren skulle komma just nu.


När grävaren så satte igång då gick det onekligen undan. På några timmar såg ingenting sig likt ut längre. Där det tidigare hade varit gräs var det uppgrävt och plötsligt fanns där en grusad gårdsplan. Som vi har längtat efter detta!Allt sedan vi köpte huset i Hult har vi kämpat mot spirean som varit oss övermäktig. Den hade ju gott om tid att växa och frodas under de femton år som huset i Hult stod tomt. Nu är den dock ett minne blott!


Den nedre delen av trädgården har aldrig gjorts i ordning som trädgård. De tidigare ägarna använde den delen till att bland annat gräva ner skräp i. Ett stort problem har också varit att det samlats vatten och varit en över lag svår plats. Det rejäla diket till vänster i bild skall dock råda bot på detta.När helvetesspirean var borta tippades ett antal lass matjord som blir underlag för gräsmattan som komma skall.Ännu en grävmaskin som sprider ut och plattar till. 


Här har vi då den nya gårdsplanen i Hult. Som synes har marknivån ändrats lite. Idag kan inte tvätthon stå under spegeln längre så det blir till att göra om lite i tvättstugan. Från förrådet skall det på sikt byggas ett plank för att ge insynsskydd och att göra trädgården lite mer ombonad. Nu är här väldigt öppet vilket känns lite märkligt!


Hur många bilar ryms i Hult nu? Med en så fin gårdsplan känns det som att vi måste skynda på att byta husets fasad så huset i Hult blir lika fint!

6 kommentarer:

Hannis sa...

Kan förstå att hon muttrade=))

Tror att det huset och den trädgården är lycklig över att ni tog över!
Nytt liv överallt!

Kram Hannis

Christina sa...

Hujedamej, Vilket arbete! Vad flitiga ni är i Hult. Det är så spännande att få följa renoveringsbilderna. Men varför ville ni inte ha någon spirea? Det ser ut att bli fint iallsfall :)
Ha det gott! Kram

Choices By Annie sa...

Men oj här händer det grejjer, så fint det blir och så fort det verkar ha gått. Tänk innan maskinerna, vilket jobb det hade varit då och vilken tid det måste ha tagit. Men oj så fint det blir, uppfarten måste kännas ljuvlig att ha.

Tack för receptet på tårtan ser hur smaskigt ut som helst
Kramar
Annie

VisaLiza sa...

Jo jag är benägen att förstå henne jag med! Ja det känns som att huset bara väntade på att vi skulle komma och fylla det med liv igen. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Spirean är jättevacker men den hade under femton år fått växa helt ohejdat och tagit över i stort sett hela trädgården. I nio år har vi kämpat med att begränsa den. Därav anledningen till att den numera benämns helvetesspirean. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vi behöver inte ens fundera på hur det var innan maskinerna. Hittills har vi grävt för hand här i Hult och attans så krävande. Kändes nästan surrealistiskt att grävaren förvandlade trädgården på bara några timmar. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...