fredag 19 juli 2013

Växtkraft

Det växer så det knakar i trädgården i Hult och äntligen känner jag att jag kan hålla jämna steg med ogräset. Även om jag är nöjd med det fantastiska väder vi haft den senaste tiden så känns det som om trädgården gärna skulle vilja ha lite regn. Det krävs onekligen en hel del vattnande för att inte våra blommor och odlingar skall torka ut. Tänker på en del av de trädgårdar jag såg i Namibia och inser hur otroligt mycket tid som måste ha lagts på att vattna dem. Där nere är en trädgård något av en statussymbol. Det kräver nämligen att du har någon som jobbar på heltid med att sköta trädgården och då främst vattningen. I ett land som till största delen består av öken känns det lite galet att slösa dyrbart vatten på en trädgård om det inte är för att där odlas mat.Praktlysingen har kommit att bli en riktig trädgårdshjälte här i Hult. Den kräver inte någon omsorg och blommar vackert vecka efter vecka efter vecka. Den gula färgen verkligen lyser upp i trädgården och utgör en vacker fond i en av våra rabatter.


En av uppgifterna för dagen är att ta lite praktlysing och sätta i en ny rabatt och hoppas att den skall trivas där med. Vackra växter kan man inte få för mycket av och detta är en av mina favoriter. Vår stäppsalvia har blommar över men är fortsatt vacker. Inte lika vacker dock som när den var knalligt lila. Har även satt stäppsalvia i en av rabatterna men där har något ätit på den så endast några pinnar står kvar.


Rosorna har börjat blomma i Hult och alla buskar utom två har överlevt. Det såg länge mörkt ut för allesammans men till slut började det titta fram små gröna blad och nu blommar de!


Vi odlar sockerärtor för första gången i Hult och oj vad det växer och blommar. Sockerärtor hör till mina favoriter och det känns verkligen lyxigt att kunna gå ut och plocka lite när helst jag önskar.


Något som också växer galet bra är våra palsternackor. Även detta är det första gången vi odlar och vi väntar med spänning på resultatet.

6 kommentarer:

Studio Livskraft sa...

Praktlysingen är en riktig överlevare men den har en tendens att ta över och kväva det som växer näst intill, därför inte någon favorit här just nu. Men den lyser vackert gult i trädgården så vi har planer på att gräva bort allt och sedan plantera nya på lite olika ställen i trädgården men då med någon form av skydd runt rötterna så de inte sprider sig.
Vatten är en lyx för många och vi ska vara tacksamma för att vi har den tillgång vi har till vatten och kanske inte bekymra oss så mycket för att det har varit varmt och torrt ett par dagar, men det börjar bli lite tröttsamt nu att behöva gå med vattenkannorna för att ge odlingarna lite vatten, det får gärna komma en skvätt regn nu som blöter upp jorden ordentligt. Annars så har vi ju en underbar sommar just nu. Bara att njuta!!

Anonym sa...

Otroligt vackert i Hult & vilka fantastiska foto//Kram Annmi

Diana sa...

Praktlysing, det har jag inte hört! Tror det är en sån jag fått av mamma och som står vid dammen. Jag tackar för informationen.

VisaLiza sa...

Såg en trädgård idag med precis det du beskriver. I den trädgården fanns bara praktlysing och ingenting annat! Håller med om att lite regn hade varit välkommet, ser dock ut som att det kommer att dröja ännu en vecka innan det är dags.

VisaLiza sa...

Tack för ständigt fina och glada kommentarer :D Kramar Liza

VisaLiza sa...

Varsågod :D Tur jag har min trädgårdsmästare Magdalena som lär mig sådant så jag kan glänsa på bloggen ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...