måndag 29 juli 2013

Nära havet vill jag bo...

Nu när vi är inne på vår andra vecka ute i Grebbestad känner jag hur mycket jag har saknat att bo vid havet. Den lilla badviken vi har hittat påminner mycket om min barndoms badvik dit min syster och jag brukade cykla och bada. Skillnaden är dock att här kör jag min bil hela vägen fram och i barndomen gick en del av vägen genom en kohage där det mer ofta än sällan kom nyfikna kor som undrade vad man gjorde. Min far är en gammal sjöman så även om han klev iland innan jag föddes så har intresset för hav och båtar alltid funnits kvar hos honom. Mina allra första barndomsminnen är från när vi var ute och åkte båt eller vandrade i skog och mark. Hade jag kunnat välja helt fritt hur mitt boende skulle vara då skulle jag ha den kombinationen precis intill mitt hem. Både skogen och havet och de bohuslänska klipporna. Nu har jag visserligen inte så långt till havet, tjugo minuters bilfärd är allt som räcker för att jag skall kunna andas saltmättad luft. Det är dock inte samma sak som att ha det inpå knutarna hela tiden. De här dagarna har jag kunnat fylla på ordentligt med salta stänk och sol. Även om jag nu inte lyckats kombinera både hav och skog så har jag det ena och det andra är ju trots allt inte så långt borta.
Känner mig barnsligt lycklig över fina stenar och snäckor som plockats längs strandkanten. Barnen planerar strandfyndstavlor och det tror jag blir en roligt sysselsättning när hösten väl är här. Klänningen är ett fynd jag gjort i Grebbestad och kommer från Rabalder. Tittade på den redan första dagen men kände att jag behövde nog inte en klänning till. Fast nästa dag var den på rea och priset var ordentligt justerat. Alltså behövde jag den där klänningen trots allt!


Veckan som kommer är tänkt att användas till att förbereda vår loppis på söndag. Tänk en stund var jag orolig att vi inte hade så mycket att sälja. Nu när vi rensat garderober och andra gömmor ordentligt undrar jag istället om vi verkligen blir av med allt. Fast vi hoppas på många besökare på söndag och enligt prognosen blir det strålande sol i Hult på söndag. Perfekt väder för att loppa och fika helt enkelt!

6 kommentarer:

Anna Svensson sa...

Jag skulle med vilja bo närmare havet, har sju mil dit. Har en dröm om en skånegård men det förblir nog en dröm för vi trivs så bra där vi bor och då är det svårt att bryta upp.
Bra att du köpte klänningen för jag tycker du klär jättebra i den.
Kram

Anonym sa...

Grebbestad är ju så fint likaså Fjällbacka där borta...Riktigt vackra foto på dig :)

/Kramar Annmi

VisaLiza sa...

Förstår precis hur du menar, inte lätt att vilja ha olika saker. Trivs verkligen i Hult men saknar också havet. Är verkligen jättenöjd med min klänning och glad att jag valde att köpa den. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja Fjällbacka är verkligen också fint. Hamburgö och Gullholmen hör till mina favoriter också. har samtidigt mycket kvar att upptäcka och skulle gärna ta mig till Kosteröarna någon gång. Fotona har tonårsdottern tagit och hon blir verkligen mer och mer duktig på att fotografera. Kramar Liza

Rosenhäxan sa...

Så fin klänning. Tur att det blev rea, när du så gärna ville ha den.
Ja finloppisen hos Violan blev riktigt trevlig o rolig på alla sätt. Vi kunde lätt stänga bagageluckan när vi skulle hem igen. Min yngsta dotter o jag har ju " pyssel" i huvudet båda två. Härligt att umgås på detta vis med sin dotter.
Önskar dej fortsatt trevlig sommar
Kram Gittan

VisaLiza sa...

Verkligen kul att ni har ett gemensamt intresse. Det har jag och tonårsdottern också men då är det politiken som gäller. Kul att det gick så bra för er. kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...