onsdag 26 mars 2014

Det perfekta blogglivet

En av de vanligare frågorna till livsstilsbloggare är om deras liv verkligen är så perfekt som det verkar i bloggen. De beskylls ofta för att måla tillvaron i en rosenskimrande färg där inga problem finns. Visst kan det kännas stressande att så många andra verkar ha en tillvaro där de hinner med pyssel, matlagning, arbete och ändå har gott om tid att umgås med barnen. Kan det verkligen vara så bra? Nja är väl svaret på frågan. Oavsett vilken blogg en läser kan det vara klokt att utgå från att de allra flesta har ett liv som ser ut som de flesta liv gör. Många väljer dock att hålla en positiv ton på bloggen. Många gör ett aktivt val att skriva om det som känns positivt och gott i livet. Inte för att dölja livets avigsidor men för att fokusera på det som är glädjande.
Det är lätt att tro att de som har vackra och positiva bloggar per automatik också har ett perfekt liv. Tittar en på djupet kan det istället vara något helt annat som visar sig. Det kan vara så att hen som gör vackra tavlor i själva verket är arbetslös och behöver en vettig sysselsättning för att hålla oron för ekonomin borta. Hen som alltid skriver om fiffiga pyssel kan vara långtidssjukskriven och pysslar när det är möjligt, ett pyssel kanske tar dagar att göra klart fast det inte verkar så på bloggen. Det där kanske inte är något som skribenten vill blotta på sin blogg eftersom det hör till det privata. Visserligen kan en välja att glänta på dörren även till det privata i sin blogg men då är det ofta ett ytterst medvetet val. Många bloggare vittnar om en missunnsamhet som kan resultera i otrevliga kommentarer på bloggen eller i livet. Somliga väljer att dra det hela ett steg längre och anmäla bloggare till Försäkringskassan. Om hen nu kan blogga så borde hen minsann inte vara sjukskriven! Det anmälaren inte ser är att blogginläggen kanske skrivs klockan tre på natten då bloggaren på grund av värk inte kan sova och försöker att distrahera sig för att klara smärtan.
Nej det är nog så att livet på bloggen är som de flesta andra liv. Däremot krävs det ett visst kreativt intresse för att driva en blogg och det i sin tur kan påverka vilka val som görs i livet. Kanske är det så att livsstilsbloggare är människor som prioriterar att umgås med familjen, odla, laga god mat och att pyssla. Det skulle faktiskt kunna vara så!
Liza Kettil – en livsstilsbloggare som väljer det kreativa framför det tråkiga
och där tid för familj och vänner alltid står högst på dagordningen!

Texten har tidigare publicerats på Livåleva - ett livsstilsmagasin på nätet

7 kommentarer:

Huset på Backavägen sa...

F-n vad bra skrivet!! Det är precis så som det ser ut för min egen del, synd bara att inte alla kan se lite djupare under ytan...
Kram Anki

Ninette sa...

Jättebra skrivet!

Hannis sa...

Bra skrivet!
Jag tror man väljer vad man lägger sin tid på.
Alla mynt har två sidor liksom...

Kram Hannis

HemkäraHanna sa...

Visst är det så! Och för mig är bloggen ett sätt att räkna mina välsignelser på att fokusera på det som är viktigt och har ett verkligt värde för mig såsom familj och mat.

Jeanette Sandelin sa...

Du är så vacker :)
Och BRA skrivet. Kram fr Ödeborg!

Choices by Annie sa...

Först en kommentar över hur vacker du är, för det är du verkligen. Sen berömmer jag ditt inlägg, du har så rätt så. Det finns alltid en historia bakom bloggen, en som inte alltid visas, som inte vill visas. För mig är bloggen just det, ett sätt att fokusera på det goda tingen i livet.

Kram
Annie

Christina sa...

Hej! Håller på att läsa igen allt jag missat under veckan. Du beskriver bloggandet så bra. Jag känner så väl igen den där missunnsamheten, då jag oftast skriver om det positiva och det är nog bara de med filosofiskt sinne som kan läsa mellan raderna som anar att det finns så mycket mer än det jag skriver om.

Hoppas att ni får en fin vår i Hult, att huset håller trots alla bilar som kör förbi. Och att ni får köket renoverat så som du vill.
Ha det fint!
Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...