tisdag 4 mars 2014

En stad i dimman

En av dagarna när vi var i Edinburgh så var staden helt inbäddad i dimma. Lite tråkigt eftersom vi just den dagen promenerat upp på Calton hill för att njuta av utsikten över staden. Det blev förvissa inte den utsikt vi tänkt oss men det var verkligen vackert att titta på staden insvept i dimma om morgonen.


Härligt med ett grönt promenadstråk på höjden eftersom en då kom bort från stadens larm. Vi hade tidigare bara sett Calton hill från de andra utsiktspunkterna i staden men av någon anledning aldrig besökt kullen själva. Det visade sig vara ett härligt promenadstråk, med vacker utsikt och dessutom mycket fint att titta titta på i själva parken. Jag skulle gärna komma tillbaka senare på våren eller i sommar eftersom det då finns ett sommarcafé och konstutställningar.


Dottern var nöjd över att äntligen bli lika lång som pojkvännen Johan!


På den övre bilden syns det som skulle bli ett grekiskt tempel, ett monument över stupade soldater. Dessvärre tog pengarna slut och det blev aldrig mer än så här. Även i Edinburgh hittade vi kärlekslås. Dock inte på en bro utan istället i ett staket, man tager vad man haver således!


Kullen till vänster i bilden är Arthurs seat och vårt mål den här gången var att gå hela vägen upp för att se på utsikten. Dessvärre tillät inte vädret detta och kanske är det lika så gott eftersom vi nu har en anledning att komma tillbaka. Uppe vid slottet träffade vi dessa otroligt vackra fåglar. Jag är inte så förtjust i fåglar, men det går verkligen inte att låta bli att se på dessa vackra skapelser!


Edinburgh är på många sätt en grön stad vilket jag tycker om. Det är också en stad som är både högt och lågt. Dels finns de otroligt vackra utsiktspunkterna och sedan finns också Princess gardens som tidigare var en sjö och ligger långt under gatunivån i resten av staden.


Edinburgh är en stad jag tycker om att komma tillbaka till. Den är vacker, innehåller fantastiskt mycket kultur och historia och är helt enkelt riktigt trevlig. Det jag gillar mest är dock samma som jag tycker om även i Dublin nämligen att det går att få en försmak av våren och att dra ut på hösten. Det gör vintern lite kortare och det är riktigt bra i mitt tycke. Nu har Edinburgh fått ännu en fördel i och med att vår vän Louise har flyttat dit. Det är onekligen modigt att inte bara flytta till en ny plats utan också till ett helt nytt land!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...