söndag 13 oktober 2013

Höstkalas

Det var strålande sol i Hult igår när vi skulle ha kalas. Trots det blev jag nedröstad när det gällde att duka ute. Resten av familjen hävdade bestämt att det var alldeles för kallt!


Nåväl, kan man inte sitta ute och njuta av hösten får man istället plocka in hösten tänker jag. Varje år brukar jag plocka lönnlöv och göra girlander av löv och sytråd. Blir ett vackert inslag i hemmet och skapar lite myskänsla. De får vara kvar ända tills jag skrudar om inför advent.


Den här gången blev det lite färre gäster eftersom flera kom redan förra helgen. Egentligen kanske man skulle dela upp alla kalas i två eftersom vi nu hade gott om tid att prata med de som kom.


Födelsedagsbarnet fick gott om paket. Hon blev glad men muttrade dock lite över att de flesta paket innehåll bidrag till hennes kommande körkort. Inte så roligt att få just i stunden men Anna är klok och förstår att det är en paket som varar länge.


Anna brukar kalla min kompis Regina för mamma2. Anledningen till detta är att maken refererar till henne som min fru. Om Regina är min fru är det ju självklart att hon är Annas andra mamma. Lite lustigt i sammanhanget är att det skiljer färre år mellan Anna och Regina än mellan Regina och jag. Regina tänker alltid praktiskt och hennes present bestod av en bra väska att ha när Anna ska gå ut. Säkerhet är viktigt menar Regina och packade ner viktiga saker i väskan som fick Anna att rodna och oss andra att vrida oss av skratt. Sällan har vi skrattat så här i Hult!


Även fotografen lyckades fastna på bild när hon skrattar! Tänkte inte på att ta någon mer bild på min nya fina klänning igår. Shoppade både klänning och kofta på loppis i måndags och kände mig som en riktigt tjusig smällkaramell igår. Så härliga färger. Förutom blått halsband hade jag också strumpbyxor i samma blå färg. Kan låta lite galet men det passade verkligen helt perfekt!Lilla Vida som ännu inte hunnit fylla år någon gång tittade uppmärksamt när Anna öppnade sina paket. Hon verkade gilla konceptet att få stå i centrum och få många paket.

En rakt igenom lyckad kalasdag känns det som. Idag byter jag skepnad från mamma som ordnar kalas till företagare som håller föreläsning. Stort tack för alla lyckönskningar inför föreläsningen, det peppar. Dottern Anna tackar också för alla gratulationer på sin födelsedag, hon blev lite rörd av alla fina kommentarer.

7 kommentarer:

Linda i Berlin sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det. Det går ju lika bra att ta in hösten istället för att vara ute.

Klänningen ser jättefin ut! Du passar verkligen i så superblommigt :)

Kram

Anonym sa...

Så mysigt & vilka härliga foto <3
/Kram

Emma sa...

Vad härligt ni verkar haft det:) Och vilken fin höstdekoration på sytråd:) Kram

Emma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Christina sa...

Jag hade också röstat på att vara inomhus! Visst är det vackert utomhus nu på hösten, men alldeles för kallt för kalas fika.
Ser mysigt ut hos er!
Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Mysigt med kalas. Att sitta ute och äta i mitten av oktober, det hör inte till vanligheterna. Smart att ta in hösten i stället ;)
Kram Pia

choicesbyannie sa...

ååå så mysigt.
En mycket bra present av Regina mycket smart;)

Kram än en gång
(härligt när man läser ikapp sig för då får jag mycket av dig samtidigt;)
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...