Raw cake |
Raw cake med smak av jordnöt och choklad
Botten
100 g mandlar
1 msk kakao
10 dadlar
2 tsk kokosolja
Fyllning
4 bananer, skivade och frysta
0.5 dl jordnötssmör
2 tsk kokosolja
1 msk kakao
Kakaonibs
Gör så här:
Hacka dadlar och mandel i en matberedare. Smält kokosoljan och blanda i tillsammans med kakaon till en deg. Tryck ut degen i en springform och ställ in i frysen.
Låt den frysta bananen tina en stund och mixa den till en slät smet. Blanda sedan i jordnötssmör, kokosolja och kakao. Bred fyllningen över den frysta bottnen och dekorera med kakaonibs. Ställ kakan i frysen några timmar innan den serveras.
1 kommentar:
Oj, det där ser förföriskt gott ut. Måste vara perfekt en varm sommardag tänker jag. Tack för tips! Finns många glutenintoleranta i bekantskapskretsen! Kram
Skicka en kommentar