torsdag 21 september 2017

De mest märkliga insikter

Jag befinner mig på resande fot under några dagar. Ser mig själv som en van resenär och skulle nog hävda att jag är riktigt bra på att packa. Min lilla resväska packas aldrig upp helt eftersom den så ofta används. För att vara säker på att alltid ha vissa saker med nig har jag därför skaffat dubbletter för att väskan ska ha sitt innehåll. När jag gav mg iväg på den här resan slogs jag av hur mycket packning jag hade med mig. Förvisso skall jag vara borta i flera dagar men det är ju inte något ovanligt. Funderade över hur detta kunde komma sig. Under promenaden mellan tåget och hotellet ondgjorde jag mig till väninnan Regina om hur tung och otymplig packning jag hade. Hur det nästan var lite plågsamt att släpa med mig allt jag hade tagit med mig. Hon påpekade då klokt att det kunde bero på mitt köpstopp. Att nu var jag tvungen till att ha allt med mig och kan inte förlita mig till att shoppa när jag är iväg. Jag har fungerat mycket på det där de senaste två dagarna och inser att hon verkligen har rätt. Jag är ofta lite slarvig när jag packar men tänker att det som är glömt kan jag lösa på plats. Dessutom är det ett sätt att fylla tiden mellan möten eller att sysselsätta sig i väntan på tåg eller annat färdsätt. Detta har visserligen resulterat i att min packning ofta väger en del mer på vägen hem men det är inte något jag reflekterat över tidigare. Mitt totala köpstopp har alltså inneburit att jag behöver planera min packning mer noga. Konstaterar också att det är tur att köpstoppet inte omfattar även den glömda tandborsten. Vissa saker är alldeles nödvändiga oavsett om en vill konsumera eller ej.


Till skillnad från igår har Stockholm idag bjudit på strålande sol!

Förutom att mitt köpstopp påverkar min packnings omfattning påverkar det också hur jag spenderar min tid under resan. Den där tiden som jag tidigare lagt på att shoppa, även om det förvisso till stor del varit loppisshopping ägnas nu åt annat. Det har fått mig idag att upptäcka nya platser i Stockholm. Strosar i parker som jag inte tagit mig tiden att gå genom tidigare, tittar på vackra byggnader och allt annat som finns att se. Dricker kaffe på en uteservering och tittar på människorna som myllrar förbi. Som lever sina liv i den stora staden eller kanske precis som jag bara är på tillfälligt besök. När jag till sist promenerar till mitt hotell efter att dagens möten är slut börjar det regna och jag fryser. Inser att trots att min packning den här gången var välplanerad har den en stor brist. Den enda jackan jag har med mig är trekvartsärmad och dessutom tunn. Det är helt enkelt lite kallare än vad jag räknat med. Blöt och genomfrusen tar jag beslutet att titta in på Myrorna och köpa mig en varmare kappa. Får lite dåligt samvete över hur jag redan bryter mitt köpstopp men njöt hela vägen till hotellet av att ha en varm kappa på mig och att jag äntligen slipper frysa.

Hörde när jag vaknade den här morgonen hur regnet vräkte ner och kände mig nöjd över att veta att det inte skulle spela någon större roll. Nu skulle jag i alla fall inte frysa! När det väl var dags att möta dagen och lämna rummet då sken solen och Stockholm visade sig från sin bästa sida. Nästan så att jag nu önskar mig sämre väder för att min kappa skall ha varit ett vettigt köp!

Håller tummarna för sämre väder så jag får anledning att använda min varma nya kappa

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...