lördag 26 januari 2013

Något nytt av något gammalt

I höstas hittade jag en märklig liten sak på en loppis som väckte min nyfikenhet.Det var en liten grön ask som det står SKF på. I vanliga fall hade jag nog inte brytt mig, men med tanke på att det senaste året av mitt liv till stor del har handlat om Gamlestaden och den bok min klass har skrivit så var jag bara tvungen att se vad det var för ask. För den som inte vet så ligger alltså SKF i Gamlestaden i Göteborg och tillverkar sedan 1909 kullager



Asken visade sig innehålla ett kullager i miniatyr. Antagligen har det varit en present till någon som vid något tillfälle gästat SKF. Jag kunde inte låta bli att köpa den lilla asken och hade redan från början en tanke om att jag ville göra något av kullagret. Det skulle dessutom bli en present till någon som varit ett stort stöd för mig genom mina studier och som jag gärna ville ge lite uppskattning. Någon som förstår det fina i ett kullager från SKF.


Lite verktyg och lite fantasi var allt som krävdes för att förvandla ett kullager till något helt annat.


 Ett kullager har man ju inte någon större användning av, i alla fall inte ett i miniatyr. Ett halsband är betydligt mer användbart. Kanske skulle jag kontakta SKF och se om de är intresserade av ett samarbete inom ett för dem helt nytt område!

2 kommentarer:

Hannis sa...

Hehe, så jäkla snyggt gjort!
Vilken smart idé!

Kommer att bli en uppskattad gåva.

VisaLiza sa...

Tack :) Känner mig riktigt nöjd och jag vet att det blir en uppskattad present /Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...