tisdag 16 juli 2013

Konstigheter

För några år sedan flyttade vi runt i huset här i Hult. Tonårsdottern tog över den äldsta dotterns rum eftersom denna flyttat hemifrån. Maken och jag flyttade sedan in i tonårsdotterns rum så småtrollen kunde få vårt rum som var lite större. Alltså det rum som vi nu har byggt om till två rum. Det var mycket på gång just då så vi flyttade helt enkelt bara in våra saker i dotterns gamla rum och tänkte att vi skulle tapetsera om och göra i ordning lite senare. Fast det där lite senare visade sig bli mycket senare eftersom det hela tiden är så mycket som behöver vår uppmärksamhet här i Hult. Nu har vi en plan för när rummet skall göras i ordning och det kommer inte att hinnas med i år. Vi har en lista där vi prickar av projekt efter projekt vilket känns riktigt bra. Med tanke på att det aldrig kom upp några taklister sist gång vi renoverade rummet så vill jag ha gott om tid och möjlighet att fokusera och göra klart.


Fast just nu känns det faktiskt nästan som om vi har renoverat rummet i alla fall lite. När vi bytte rum satte vi bara in våra möbler och det kom aldrig upp tavlor ordentligt. Tavlan till vänster i bild stod under lång tid på golvet då jag var osäker på om den passade in. Till sist bestämde jag mig för att jag älskar den och struntar i om den passar eller ej. Det är en inramad affisch från filmen Amelie från Montmarte som är en av mina absoluta favoritfilmer. Igår åkte jag dock och köpte ramar för att få upp lite konst på väggen och göra rummet till vårt. Att hänga dem visade sig vara en utmaning då det är ont om räta vinklar i Hult!


Konsten är en blandad kompott av sådant som jag tycker om. Bilden i mitten är ett av Frida Khalos många självporträtt. Hon hör till en av mina absoluta favoritkonstnärer. Hennes konst är kraftfull och lämnar nog inte någon oberörd. Hennes livsöde är verkligen intressant och jag kan rekommendera filmen Frida där Salma Hayek spelar huvudrollen. Övriga tavlor är tryck från Ikea.


Bilden överst längst till vänster är ett konstkort som jag köpte förra sommaren och inte har vetat vart jag skall göra av. Nu kändes det helt självklart i sovrummet där det röda följer som tema genom bilderna. Konstnären heter Emilia Linderholm. Bilden överst till höger gör mig på barnsligt gott humör. Prickig klänning och ballonger i kombination kan ju bara bli bra! Konstnären heter Linn Fernström. Den lilla bilden i vänster hörn är lite svår att se men konstnären heter Ivar Arosenius som jag tycker mycket om. Hans målningar har ofta ett sagoskimmer över sig samtidigt som där finns ett svårmod. Tavlan till höger i bild är gjord av konstnären Elin Folkesson och hon är en av mina nya favoriter. Hennes bilder innehåller så många berättelser men är inte lika tunga som Frida Kahlo vilket kan vara skönt. Visst kan det vara bra med tung konst men ibland kan det bli lite för mycket, särskilt när den skall hänga på väggen i hemmet! Tavlan längst till höger på det översta kortet kom inte med på den mindre bilden men den är även den ett tryck från Ikea.

6 kommentarer:

Christina sa...

Åh, vad kul att du också gillar Amelia från Montmartre, den är så bra!
Och Frida Kahlo.

Så fint du har hängt upp tavlorna och presenterar dem. Jag ska kolla in länkarna, alltid kul att möta nya konstnärer. Att omge sig med bilder, färger och motiv som man gillar ger personlighet åt ett hem. Mysigt!
Kramar Christina

Hannis sa...

Jag älskar Frida Kahlo!
Om jag någon gång skulle ha möjligheten att köpa en "riktig" tavla, alltså ett original så skulle det vara en tavla målad av Frida.
Hon var en fascinerande kvinna!

Jag gillar mixen du har på väggarna.
Att ögat har nya saker att upptäcka i olika tavlor.

Vad bra texten "diskutera snyggt" var.
Det är viktigt.

Kram Hannis

Anonym sa...

Det är ju jättefiiint :)
//Kramar Annmi

VisaLiza sa...

Amelie är nog min absoluta favoritfilm tror jag. Har sett den massor av gånger och tröttnar aldrig. Känner mig verkligen nöjd med tavlorna. Det blev som ett nytt rum! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Blev jag någon gång riktigt rik så skulle jag också vilja ha en äkta Frida Khalo på väggen. Vilken konstnär, vilken kvinna! Håller med om att artikeln Diskutera snyggt var riktigt bra. Den blev ju dessutom rejält aktuell med tanke på de senaste dagarnas kommentarer. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack :D Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...