Polkatryffel
200 g mörk eller ljus choklad
1 dl grädde
1 dl krossade polkagrisar
Florsocker att rulla i
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden och rör sedan ner de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna. Polkagrisarna ska vara finhackade och lite ojämnt krossade och inte pulvriserade. För bästa resultat kan en lägga polkagrisarna i en påse, lägga en diskhandduk ovanpå och sedan slå på påsen med en hammare. Häll smeten i en form klädd med plastfolie eller bakplåtspapper och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i florsocker.
1 dl krossade polkagrisar
Florsocker att rulla i
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den sedan över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden och rör sedan ner de krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna. Polkagrisarna ska vara finhackade och lite ojämnt krossade och inte pulvriserade. För bästa resultat kan en lägga polkagrisarna i en påse, lägga en diskhandduk ovanpå och sedan slå på påsen med en hammare. Häll smeten i en form klädd med plastfolie eller bakplåtspapper och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i florsocker.
3 kommentarer:
Mmmmm så gott!! Fy så mycket gott det finns att äta :))
Kram Ann-Louise
Ser farligt gott ut ;)
Fin kväll till dig.
Kram Pia
Men åh, så gott! Är bara inte sås ugen på tryffel med polkagris några veckor efter jul, får spara detta till nästa gång det är dags för julbak ;)
Skicka en kommentar