Rabarberpaj med maräng
Pajskal
2.5 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning
500 g rabarber
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
Vaniljkräm
1.5 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk socker
0.5 msk potatismjöl
2 krm vailjpulver
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
ättika
Ugn: 250°
Gör så här:
Finfördela fettet tillsammans med mjöl och socker, tillsätt sedan vatten. Tryck ut pajdegen i en pajform 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills pajskalet har fått lite färg.
Ansa och skiva rabarbern och lägg den i en eldfast form. Strö över socker och potatismjöl och ställ in i ugnen tills dess de är mjuka. Häll av extra vätska
Ansa rabarbern och skiva rabarbern och lägg sedan i en eldfast form. Blanda samman socker och potatismjöl och fördela över rabarbern. Ställ formen mitt i ugnen och låt rabarbern mjukna ca 20-25 minuter. Låt sedan rabarbern kallna och häll av eventuell vätska. Vispa samman grädde, socker, äggula, vanilj och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda och vispa tills krämen tjocknar. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till hårt skum. Tillsätt resterande socker och eventuellt några droppar ättika under omrörning. Spritsa marängsmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått färg.
Pajskal
2.5 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning
500 g rabarber
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
Vaniljkräm
1.5 dl vispgrädde
1 äggula
1 msk socker
0.5 msk potatismjöl
2 krm vailjpulver
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
ättika
Ugn: 250°
Gör så här:
Finfördela fettet tillsammans med mjöl och socker, tillsätt sedan vatten. Tryck ut pajdegen i en pajform 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen på 200 grader i 20 minuter eller tills pajskalet har fått lite färg.
Ansa och skiva rabarbern och lägg den i en eldfast form. Strö över socker och potatismjöl och ställ in i ugnen tills dess de är mjuka. Häll av extra vätska
Ansa rabarbern och skiva rabarbern och lägg sedan i en eldfast form. Blanda samman socker och potatismjöl och fördela över rabarbern. Ställ formen mitt i ugnen och låt rabarbern mjukna ca 20-25 minuter. Låt sedan rabarbern kallna och häll av eventuell vätska. Vispa samman grädde, socker, äggula, vanilj och potatismjöl i en kastrull. Låt sjuda och vispa tills krämen tjocknar. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och lägg rabarbern ovanpå.
Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till hårt skum. Tillsätt resterande socker och eventuellt några droppar ättika under omrörning. Spritsa marängsmeten över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar