måndag 15 januari 2018

Mutor

Att komma igång med träningen igen har stått på min lista över saker att göra under alldeles för lång tid. Egentligen är jag ju en tränande människa och verkligen längtar efter att få röra på mig. Särskilt när det gäller löpning. Trots att jag verkligen känner en träningsglädje har det varit motigt att komma igång igen. Jag blev sjuk i två månader i höstas och tappade mina vanliga rutiner helt och det visade sig vara helt omöjligt att komma igång igen. Gjorde ett tappert försök vid advent men blev sedan ordentligt förkyld och då var det åter bara att vänta. Sedan blev det märkligt svårt att åter ta tag i att träna, trots att jag älskar det och trots att jag vet hur mycket bättre jag mår när jag gör det.

Nyår är ju ett tillfälle att starta om även om jag inte brukar ge nyårslöften. Däremot lovande jag mig själv att komma igång igen och hitta min träningsglädje och åter göra det lätt att ta mig till gymmet. Istället för att göra några stora löften valde jag att börja med promenader och med core hemma. Lovande mig själv att när jag kommit igång skulle jag muta mig själv med nya träningskläder som motivation för att komma iväg till gymmet. Så i lördags hittade jag fina nya träningskläder och då var jag ju tvungen att åka till gymmet. Det går ju inte an att ha köpt kläder som jag inte använder! Nu är nästa morot att när jag har avverkat tio pass på plats på gymmet ska jag belöna mig själv med nya löparskor eftersom mina egentligen är helt slut. Känns lite fånigt att behöva muta sig själv men jag konstaterar att just nu är det alldeles nödvändigt för att hitta tillbaka.

Träningspasset igår gick trögt och det är frustrerande att inte orka springa så långt eller så snabbt som jag är van vid att kunna göra. Insåg igår hur mycket musiken betyder för att hitta pepp och ork när en är trött. Jag har en spellista när jag springer som jag har haft i flera år med musik som gör mig glad och som har bra tempo. Hör jag någon av de låtarna på radion känner jag alltid en sådan lust att börja springa. Konstaterar att jag orkar mer på grund av musiken bara för att jag blir så glad av att höra den och för att kroppen minns hur det är att springa fort i takt med musikens tempo.

Träning är ju en vana och inte ett tillstånd men nu är jag på väg tillbaka i mina träningsvanor.

Nöjd och glad efter söndagens träningspass

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...