torsdag 8 november 2012

Vad är väl en dag på slottet?

I centrala Dublin precis vid området Tempel bar ligger Dublin castle. Tänk så många gånger jag har promenerat längs Dame street och gått förbi slottet och inte ens märkt att det är där finns ett slott. Själva slottet ligger verkligen lite märkligt. Normalt sett är man van vid att det tydligt syns att här ligger ett slott, kanske lite parker runtomkring eller något annat som markerar att här är en byggnad av stor betydelse. Här ligger slottet omgärdat av kontor, affärer, restauranger och allt annat som hör storstaden till. Det är faktiskt mycket lätt att missa men gör inte det utan passa på att besöka slottet. Fast slottet i sig är egentligen inte så spännande, det är mest massor av sammanfogade stenar. Gillar man sten så är det ett slott man kommer att gilla. Vid slottsparken som ligger bakom slottet hittade vi ett litet guldkorn i form av Chester Beatty Library. Där fanns ett mycket trevligt kafé med gott fika, en trevlig museumbutik och flera intressanta utställningar.


 När vi promenerade runt slottet för att hitta en ingång hittade vi slottets egna presentbutik. Jag är ju normalt sett barnsligt förtjust i sådana men den här lockade inte alls. Dessutom hade de en fläkt inne i butiken som surrade så högt att jag inte stod ut mer än någon minut. Undrar verkligen hur personalen står ut!


Här syns det hur märkligt slottet ligger. Till höger har vi en äldre pampig byggnad som hör slottet till. Rakt fram ligger en kontorsbyggnad från 60-talet. Mycket märkligt.

Slottsgården

 Här är vi på slottet Anna och jag


I slottsparken finns flera intressanta skulpturer. Man har många inslag av vatten vilket jag verkligen tycker om. Även om det är en liten park har de utnyttjat ytan på ett bra sätt.Mer konst och mer vatten. Vattnet i sig gör att konsten blir föränderlig och nästan lite levande

 Fika är ett viktigt inslag på varje kulturell aktivitet

 Här syns det igen hur märkligt slottet ligger. Precis bakom muren till parken ligger ännu ett kontorskomplex. Visserligen är det trevligt när dåtid och nutid intregreras men det här var mest märkligt!

Låt dig nu inte avskräckas bara för att jag flera gånger har påpekat slottets märkliga placering. Det här var en riktigt trevlig kulturell aktivitet och Chester Beatty Library kan jag verkligen rekommendera.

4 kommentarer:

MirEll sa...

Jag är själv barnsligt förtjust i att se och uppleva saker och det finns nog inte ett slott, kloster, borg eller ruin i södra Sverige som inte jag besökt + ett antal i Europa, så ett gäng ihopsatta stenar låter precis som något som skulle intressera mig men jag håller med om att det ser lite udda ut med 60-talsbyggnaderna runt om.
Ha en fortsatt trevlig resa! Linda

choicesbyannie sa...

Ser härligt ut, älskar också slott, det är något speciellt med dessa stora grandiosa byggnader;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Låter som att du borde starta en guideblogg så man enkelt hittar alla de där platserna :D Det var ett mycket trevligt besök och väldigt lagom stort. Liza

VisaLiza sa...

Kanske älskar man slott för att man fortfarande drömmer om att bli prinsessa!? Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...