fredag 15 november 2013

My darling clementine

Jag fullkomligt älskar clementiner och anser att det är just clementiner som gör november möjlig att uthärda trots allt. Nu har jag dessutom upptäckt något som är godare än att äta dem bara precis som de är. för en tid sedan skrev jag om glass gjord på banan som verkligen är något jag kan rekommendera. Nästa nya glasshöjdare här hemma är glass gjord på clementiner.


Det är en både nyttig och enkel glass att göra. Bästa kombinationen helt enkelt. Skala och frys in lämplig mängd clementiner. En clementin per person är ganska lagom. Viktigt att clementinerna är hela när man fryser in dem. Annars blir nästa steg nämligen lite svårt att genomföra. När frukterna är ordentligt frysta tar man upp dem och river dem fint på ett rivjärn. Prövade att göra detta med en köksmaskin men det blev inte alls lika bra som att riva för hand. Har ett litet handtag som jag fått som present på ett plastparty någon gång och nu kom det till användning som hållare för clementinerna. Klokt att ha något att hålla i eftersom man annars riskerar frostskador på händerna!


Den rivna clementinen blir som en läskande sorbet och smakar alldeles ljuvligt. Servera gärna med en klick kardemummagrädde. Har också prövat att göra samma sak med frysta jordgubbar och även det blev riktigt bra även om clementinsorbeten var godast!

11 kommentarer:

RockBabe sa...

Oj, vad gott det låter!

Önskar dig en fenomenalfantastisk helg!

You Rock!!!

Christina sa...

Clementinesorbet låter verkligen gott! Tack för tipset.

re: Tack för ditt deltagande och dina fina ord på min blogg.

Kram Christina

jennie sa...

Så spännande och gott det låter, tack för tipset. Även jag älskar clementiner i november.

Jag kan förstå att operationen förändrat mycket. Det är fantastiskt att det går att göra och jag vet flera som mår så mycket bättre efter den än innan.

Hoppas att du har en fin lördag <3 Jennie

Fröken Grön sa...

Gode värld, det där både låter gott och ser gott ut!
Och så enkelt det verkar, - måste nog absolut testas.

Kikar på bilderna i förra inlägget. Så fint du har det hemma! Och vilken vacker tapet, den där gammaldags med medaljonger. Läckert!

Ha en fortsatt fin helg!
/Anna-Karin

Anna sa...

Det låter ju jättegott!
Ja, sorgligt med lilla Teddi...:( Marsvin var vi faktiskt lite inne på att skaffa, men det gick bort när jag förstod att huvudfödan var hö! Jag är allergisk. Men det verkar vara himla charmiga djur!
Kram Anna

choicesbyannie sa...

Det där ser riktigt läskande ut. Får se om jag hinner gömma undan några till mig efter nästa handling då just clementiner är hårdvaluta här hemma,)
Önskar dig en fin dag
Kram
Annie

Anonym sa...

Låter & ser gottit ut :)
/Kram

Bakom dörr nr. 11 sa...

Det där såg smarrigt ut, tack.
Trevlig kväll.
Kram Pia

Hannis sa...

Det där lät väldigt, väldigt gott!
Kanske funkar med blodapelsin som är min absoluta favorit=))

Kram Hannis

Linn sa...

Så gott det låter. Måste testas!

Junitjej sa...

Mums, så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...