onsdag 10 augusti 2016

Kyligt trädgårdsarbete

Vid kvällens vattning i växthus och odlingslådor önskade jag faktiskt att jag tagit på mig både vantar och mössa. Det var nämligen bara 6 plusgrader sent om kvällen. Det känns mer som slutet av september än i början på augusti. Det är ju egentligen ingen idé att gnälla om vädret, en av få saker som vi inte alls har förmåga att påverka. Däremot hoppas jag verkligen att sommaren väljer att komma åter. Mina odlingar och växthuset skulle må gott av lite sol och värme. Märker att gurkorna inte alls trivs när det här så pass kallt som det är nu. Har dock haft gott om skörd så här långt och är tacksam över detta. Förra året skördade jag totalt två växthusgurkor vilket gör det trettiotal gurkor som jag skördat i år till en fantastisk framgång. Håller tummarna för mer skörd eftersom de hemodlade gurkorna är så attans goda.


Mina paprikor blommar för fullt och här och var är det också paprikor på gång. Jag var sen med att skola om paprikorna i år och därför är de lite senare mot vanligt. Tänker att om det är fortsatt kallt får jag helt enkelt flytta in alla plantorna och ställa i mina fönster istället. Kanske är en bra idé oavsett, det skulle ju förlänga skördesäsongen lite om det slår väl ut.


Jag skördar gott om pumpor och squash och konstaterar att det verkligen är enkelt och bra att odla. Det ger rikligt med skörd, behöver inte så mycket omvårdnad och är dessutom vackert att titta på. Har lärt mig att äta både pumpa och squash sedan jag själv började att odla dem. Innan var det något jag åt någon gång ibland men inte på regelbunden basis. Nu kan jag knappt tänka mig att vara utan dem. Spagettipumpan är en ny favorit för i år men min absoluta favorit är butternut.

1 kommentar:

KajsaLisa sa...

Visst har det blivit kallare på bara en dag. Snyggt fotat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...