torsdag 4 augusti 2016

Spagettipumpa med spenat, tomat och rostade hasselnötter

Just nu råder verkligen härliga tider när det gäller odlingen. Varje dag tar jag en sväng i mina odlingar för att se vad som är redo att användas till lunch eller middag. Lite lätt utmanande att i det läget inte ha ett fungerade kök, men med så fina råvaror finns det inte en chans att jag låter det stoppa mig. I år testar jag att odla spagettipumpa och har varit väldigt nyfiken på hur den ska bli. Vet att när den ungsrostas eller kokas hel blir innehållet trådigt och påminner om spagetti, därav namnet. Har sett att många använder spagettipumpa istället för pasta och har länge velat pröva. Däremot visade det sig att det inte riktigt var något som finns att köpa i de flesta mataffärer. Så på vinst och förlust testade jag därför att odla detta oprövade kort. Läste lite olika recept och hittade sedan på ett som också innehöll lök, spenat och persilja eftersom det också är något jag skördar gott om just nu. Tomaterna i växthuset är fortsatt gröna (hur kan det vara möjligt undrar jag!) vilket innebar att jag fick köpa istället. När nästa gäng pumpor är klara håller jag dock tummarna för att även tomaterna är redo att skördas. Nåväl med risk för att skryta så blev detta i särklass det godaste jag någonsin har hittat på. Tror faktiskt att detta är den godaste maträtt jag någonsin har ätit!


Spagettipumpa med spenat, tomat och rostade hasselnötter
2 spagettipumpor
1 lök
3 dl färsk spenat
500 g tomater
4 msk persilja
2 vitlök
0.5 dl riven parmesan
100 g rostade hasselnötter
Salt
Peppar

Gör så här:
Dela pumporna på hälften och gröp ur kärnorna. Lägg pumporna, med snittytan uppåt, i en eldfast form och sätt in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Pumpan är färdig när den blivit mjuk. Fräs lök, vitlök, spenat och persilja i en stekpanna. Gröp sedan ur pumporna och tillsätt pumpan och tomaterna i stekpannan. Blanda runt och fortsätt steka på lite lägre temperatur i ytterligare några minuter. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna eller i en eldfast form i ugnen under tiden. Tillsätt den rivna parmesanen i stekpannan, rör om och smaka av med salt och peppar. Hacka de rostade hasselnötterna, toppa med dem, servera och njut!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...