onsdag 19 oktober 2016

Kardemummakaka med chokladkräm

Hurra, jag har ett kök igen! Ett kök som förvisso inte är riktigt färdigt men trots det mer funktionellt än det gamla köket. I det nya köket har jag hittat tillbaka till mitt gamla jag och bakar som aldrig förr. Som jag har saknat att baka och så fantastiskt det är att baka i mitt nya kök. För att fira det nya köket har jag därför hittat på en synnerligen god kaka. Tro mig, den bara måste bakas och ätas!


Kardemummakaka med chokladkräm
2 bananer
3 ägg
1 dl mandelmjöl
2 dl riven kokos
1 dl rårismjöl
3 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Chokladkräm
3 bananer
25 g mörk choklad
Kokosolja till stekning

Gör så här:
Mosa bananerna och vispa dem tillsammans med äggen till en slät smet. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Pensla en springform med kokos olja och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Skiva bananerna till chokladkrämen och stek dem på låg värme i kokosolja tills de blir karamelliserade. Hacka den mörka chokladen och låt den smälta tillsammans med bananerna. Mixa sedan bananerna och chokladen till en smet. Bred chokladkrämen på kakan och låt svalna. Dekorera med kokosspån, servera och njut!

Kommentar:
Kakan blir lätt lite torr så låt den hellre vara inne lite för kort än tills den ser helt färdig ut. Det kan kännas som ett extra steg att steka bananerna men det är verkligen värt det. Genom att steka dem blir de lite extra söta och ger chokladkrämen det där som gör den alldeles ljuvligt god. Vad gäller kardemumman så har jag nog egentligen i nästan det dubbla mot vad jag angett i receptet. Jag älskar kardemumma och konstaterar att more är more helt enkelt! Men för den som har en lite mer försiktig hållning till kardemumma än jag så är det bara att följa receptet.

Du kommer ångra dig om du inte genast bakar denna kaka! Bara gör det!

1 kommentar:

Junitjej sa...

Så gott det ser ut!

Jag har chansen att bli Veckans blogg på Besökstoppen. Det hade varit kul om du röstade på Junitjej i högerspalten här: http://bloggar.besökstoppen.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...