lördag 1 oktober 2016

September du sköna

Varje år blir jag lika förvånad över hur mycket jag älskar september samtidigt som jag är så ambivalent inför månaden. Den markerar ju trots allt att sommar övergår i höst och att vintern närmar sig. Är egentligen både dumt och synd att ägna mig åt att känna ambivalens åt hösten eftersom det är den mest ljuvliga av månader. Särskilt i år då september nästan hela månaden till skillnad mot augusti har bjudit på fint sommarväder.


Så vad har då månaden haft att bjuda på? Den inleddes med att jag tillsammans med mina kamrater från Aldir kulturkooperativ höll ett företag om vår bok Berättelser från Gamlestaden. Alltid roligt att få prata om ett ämne som en tycker mycket om. Detta följdes sedan av några dagar på Nordiska folkhögskolan. Först för partiarbete och sedan för internationell folkbildning. Hann faktiskt hem någon dag mellan och att njuta av trädgården hemma i Hult. Det är verkligen fantastiskt vackert hemma i trädgården just nu. Det har inte varit en medveten tanke men jag märker att de allra flesta av blommorna i mina planteringar blommar nu. Det ger mig en färgsprakande höstträdgård som jag bara älskar.


Arbetet med köket fortsätter och snart är ombyggnaden klar. Det har tagit tid men äntligen, äntligen går det att börja använda köket igen. Märker hur mycket jag har saknat att kunna laga mat och baka under ordnade former. De senaste månaderna har ju det mesta av köket förvarats i vardagsrummet och det är allt annat än optimalt. Jag avslutade augusti med att fylla år så någon vecka in i september for några väninnor och jag in till Uddevalla för att äta god mat och umgås. Det är mycket sällan jag går ut och äter i Uddevalla och det är nog något jag borde göra oftare så trevligt som det var.


September har verkligen bjudit på många fina stunder i solen. Passar på att ta varje tillfälle som finns att sitta i solen och njuta. Fem minuters byte mellan tåg och buss blir till ett fint tillfälle att tanka sol och energi istället för tråkig väntan. Det känns som om den senaste månaden har saker börjat falla på plats på ett fint sätt. Camilla och jag börjar hitta rätt när det gäller CamiLiza Podd. Nu har vi kört fem avsnitt och nervositeten börjar släppa och vi har hittat vår röst känns det som. Vet att jag tjatar om mitt kök men det är ju också något som börjar falla på plats. Inser att alla saker passar in i det här köket till skillnad mot det gamla. Behöver inte köpa något nytt utan bara ställa in alla älskade saker och se dem komma till sin rätt på riktigt.


Sista helgen i september spenderade Frida och jag i Tyskland på den vackra ön Rügen. Vi promenerade, såg vackra hus och vackra vyer, bodde på ett slott, åt fantastiskt god mat och njöt av livet. Märkligt hur mycket vi hann med på de 27 timmar vi var där. Samtidigt kände jag mig verkligen inte stressad utan hade verkligen utrymme att njuta av tillvaron. Tillbringade hela avresedagen på bokmässan och behövde verkligen en helg på mig att processa alla intryck från mässan. Så mycket folk, så mycket böcker och så otroligt många spännande möten.


September avslutades med att jag äntligen kunde fylla upp det nybyggda skafferiet i köket. Det har länge varit en dröm att ha ett skafferi en kan gå in i. Nu är det på plats ochär verkligen helt fantastiskt fint och välorganiserat. Har också hunnit med politik, folkbildning och trädgårdsarbete. Kanske kan det tyckas som att de tre inte hör ihop men det gör de i allra högsta grad. Odling och mat är ju onekligen både politiskt och folkbildande. Fast för mig just nu är det i min trädgård jag processar, tänker och förbereder. Gräver och bär för att hantera negativa energier från tråkiga möten. Skördar det jag odlat och beskär rosor samtidigt som jag sätter ihop utbildningar eller processar peppande och inspirerande möten. Trädgårdsarbetet blir ett fysiskt sätt att rensa ut det som är jobbigt och fylla på med det som är bra. Nu väntar oktober, en månad fylld av spännande aktiviteter och sprakande färger. Känns som att vi har väntat på varandra!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...