torsdag 23 maj 2013

De ljusa kvällarna

Vid den här tiden på året finns det bara fördelar med att bo i Hult som jag ser det. Om vintern undrar jag många gånger om vi verkligen är normalt funtade som bor mitt ute i storskogen. Så här års finns det inte någon annanstans där jag vill vara. Jag älskar att ha skogen precis utanför huset och bara kunna ge mig ut när jag vill. Det finns inte någonstans jag känner samma ro som här hemma i Hult.


Tycker om att följa samma väg som jag alltid går oavsett årstid. Jag kan den så väl nu och ser minsta förändring. Vet vilka träd där löven ännu inte slagit ut och vet vart jag i sommar kommer kunna plocka hallon.


Katten Elvis följer som alltid med på promenad med Ida. Är så tacksam över att vi fortfarande har honom hos oss och att han mår fortsatt gott.


Hult är inte särskilt stort och nu är vi redan på väg ut ur byn. Förr var det nog lite mer rörelse här tänker jag. I vårt hus fanns det ju affär och dessutom fanns det skola, lådfabrik, grustag och växelstation utöver bondgårdarna.


Älskar verkligen färgen på de helt nyutslagna löven. Den är så intensivt grön och vacker.Under våren har det avverkats mycket skog här i Hult och jag undrar om jag kommer känna igen mig i svampskogen. Timret ligger uppstaplat utmed vägen och det kommer timmertransporter vid de mest märkliga tidpunkter på dygnet. Vaknade en natt vid 03 av ett fasligt oväsen och konstaterade att det var en timmertransport som väckt mig!


Efter att Ida skällde på en älg för några dagar sedan verkar hon ha tuffat till sig. Numera skäller hon även på hästen som vi passerar varje dag. Tidigare har hon inte brytt sig om den alls och nu plötsligt skäller hon och talar om hur farlig hon är. Hästen tittade förvånat upp och konstaterade att det inte var något att bry sig om och fortsatte lugnt att äta.


De ljusa kvällarna är verkligen helt underbara och jag har svårt att komma i säng. Vem vill sova när det är ljust ute? Tänker att jag får ha samma argumentation till mig själv som jag har till barnen. De vill nämligen inte heller sova när det är ljust ute.


12 kommentarer:

Hannis sa...

Kan bara hålla med...Vem vill sova när det är ljust ute??! Har fått sömnbrist på grund av det tänket den här veckan=))

Mysigt att bo som ni gör!

Rosenhäxan sa...

Så fint du bor. Intressant att läsa om ditt fina Hult. Och bilder så fina.
Vet du jag bor oxå mitt i skogen. Underbart känns den här årstiden , ljuset på kvällen och alla fåglar som kvittrar till varandra.
Ha det så gott i ditt fina Hult.
Kramen Gittan

VisaLiza sa...

Tänk aldrig är man nöjd ;) men visst är det mysigt att bo på landet.

VisaLiza sa...

Ja Hult är verkligen en bra plats att vara på :) har anat att du också bor i skogen. Kramar Liza

Torpliv sa...

Så vackert ni bor! Känner verkligen igen mig i det du skriver. När det är vinterväglag undrar jag ibland hur vi tänkte när vi flyttade ut i skogen.. Men väl hemma, och speciellt under den här tiden på året, skulle jag aldrig vilja byta bort lugnet och närheten till skogen vi har när vi bor som vi gör. Det får man påminna sig om när man halkar fram på snöiga och isiga vägar.. =)
Så bra att dina rosor verkar ha klarat sig, man blir verkligen glad när man får se några gröna blad där man trodde att vintern hade förstört.
Önskar dig en solig lördag!
Kram Petra

Christina sa...

Vilken idyll, ser underbart ut :)

Johan sa...

Bra bilder.

VisaLiza sa...

Precis så är det. Den finns det ju viss tjusning med vintern på landet också även om jag hellre vill dra till varmare breddgrader då. Ja alla rosorna utom en kom sig till slut trots allt trots att de såg helt döda ut. Bra att jag hade tålamod att vänta ut dem. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Helt underbar plats att vara på!

VisaLiza sa...

Tack :)

G:a Affären sa...

Så fint inlägg och hyllning till din plats på jorden! Tidigare bodde jag i Sthlm, men när jag nu bor på landet kan jag följa årsväxlingarna och leva med dem. Och jag föredrar det! Den här årstiden känns också väldigt lätt och vacker att leva.

Ha det gott i Hult!
Kramar
Cia

VisaLiza sa...

Förstår precis hur du menar. Jag bodde tidigare utanför Göteborg och det är verkligen skillnad. Att flytta från Stockholm ut på landet måste vara en än större omställning. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...