måndag 20 maj 2013

Rotfruktsbiffar

Köttfri måndag är ett begrepp som blir allt vanligare. I Hult äter vi sällan kött, jag aldrig och familjen bara ibland. Men det kändes ändå passande med ett vegetariskt recept så här på en måndag. Jag gillar verkligen rotfruktsbiffar. De är en färgklick på tallriken och smakar dessutom fantastiskt gott


Rotfruktsbiffar
2 morötter
2 palsternackor
Några centimeter purjolök
3 ägg
1 tsk salt
1 dl riven ost
0.5 dl matyoghurt
1 msk pressad citron
Peppar
Rosmarin
Timjan


Gör så här:
Riv rotfrukterna grovt och finhacka purjolöken. Vispa upp äggen och blanda med yoghurt, kryddor, citron och ost. Häll blandningen på grönsakerna och blanda ordentligt. Klicka ut smeten i en stekpanna och stek på svag värme i några minuter på varje sida. Det är viktigt att inte ha för hög värme eftersom de då är svåra att vända. Servera med matvete, yoghurtsås och en sallad.

2 kommentarer:

Diana sa...

Ops! Jag sa till mannen för mindre än en timme sedan (när vi åt en bit parmaskinka) att: jag förstår inte hur folk kan vara vegetarianer.
Jag är för att djuren ska få det bättre, men jösses vad gott kött är!
Jag gissar att det är umamin som smakar så gott (även om det finns i en del vegetariskt).
Åt faktiskt en jättegod vegetarisk lasagne för ett tag sedan. Och det fungerade faktiskt utan kött (som förrätt iaf). Men det gick bra att slänga i skinka med. ;) Jag är barn och barnbarn till folk som arbetat på slakterier så jag har nog det i blodet.

Skämt åsido! All cred till vegetarianer! Min fantasi är nog på tok för liten för att klara av den kosten.

VisaLiza sa...

Och jag förstår inte hur folk kan äta kött ;) Fast helt ärligt är det så eftersom jag slutade äta kött för mer än tjugo år sedan. Var inte särskilt förtjust i det och saknade det inte. Däremot hör jag inte till dem som anser att kött är mord. Familjen har lite motvilligt anpassat sig till en mestadels vegetarisk kost, men när det är köttdag då är de mycket nöjda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...