onsdag 29 maj 2013

Ut i vida världen

Tänker att jag fortsätter på temat från igår. Jag älskar ju att resa även om jag är hysteriskt flygrädd. Varje gång jag sätter mig i ett flygplan är jag helt övertygad om att jag kommer att dö och lovar mig själv att aldrig mer utsätta mig för något sådant. Samtidigt har jag också lovat mig själv att inte låta mina rädslor styra mig! Jag reser utomlands flera gånger om året vilket skulle kunna indikera att vi är omåttligt rika och så är det inte riktigt. Däremot så kan jag säga utan att skämmas att vi är grymma på planering. Att resa med lite budget är egentligen inte särskilt svårt, men man måste vara beredd att lägga tid på planering. Igår skrev jag på detta tema på Livåleva och den som är sugen på att ge sig ut i vida världen kan förhoppningsvis hitta lite tips om hur resan kan bli billigare.

Fast jag skall erkänna att det var ett stort steg att ta för mig att så att säga kasta sig ut i det okända. Under flera år hörde jag hur bekanta reste ofta och trodde inte riktigt att det kunde vara möjligt. Fast det handlar om att våga ge sig ut och att våga ta kontrollen över sin egen resa. Idag skulle det kännas helt konstigt att åka på charter, jag vill ju bestämma själv vad min resa skall innehålla!

Regina och Anna när vi var i Edinburgh för två år sedan

6 kommentarer:

Diana sa...

Jag kollade charter till sommarsemestern (vi tyckte det var ok, bara där fanns annat än sol och bad på plats... typ ruiner eller nåt). För oss två i en vecka så hittade jag ett sunkigt hotell på nån Grekisk ö för 12000... Så jag är övertygad om att de lägger på flera tusenlappar bara för att det är charter.
Bokade själv, en vecka i Toscana på fyrstjärnigt hotell och hyrbil hela veckan. Det kostade ca 9500... Just lågprisflyg gör ju att man kan komma undan med en pyttesumma på just det.
Är du intresserad av Italien så hittade jag denna sidan, en riktig pärla! http://www.in-italia.se/

Anneli sa...

Visst går det att resa billigt.
Det är ju det här med planering................man får ta sig tid och sätta sig och gå igenom olika alternativ.
Så pengar kan man spara.....................

Kram Anneli

VisaLiza sa...

Tack för tipset! Var i Italien för många år sedan och har alltid velat åka tillbaka dit. Vilken skillnad du fick i både kvalitet och pris på det du bokade själv. Det lönar sig verkligen på att lägga lite tid på att jämföra och planera!

VisaLiza sa...

Fördelen är att när man har gjort det några gånger så har man en mall att följa i planeringen :) Kramar Liza

Anna sa...

Ja, denna resa till Budapest planerades noga. Ryanair - har aldrig sett maken till effektivitet och snabba ryck med incheckning och bagageutlämning faktiskt! Lägenhet och en bra hög med fickpengar till gemensamma utgifter. Allt flöt lysande och vi hade t.o.m pengar ÖVER! Det fortsätter löpa på och dras 150:- var/månad, så om ett par år drar mammagruppen iväg igen!:)
Kram Anna

Hannis sa...

Att åka med charter finns inte i min värld!
Bara tanken på att tryckas ihop med något jag inte väljer själv får mig att bli stressad.
Mamma båtluffade ensam med oss barn när vi var små så det kommer därifrån, det där med att styra själv=))

Åk till din vän! Vilken fin bild på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...