fredag 10 maj 2013

Vi hade i alla fall tur med vädret...

De senaste dagarna har jag kollat väderprognoserna som besatt eftersom det idag skulle fotograferas utomhus. Man kan ju inte styra vädret hur gärna man än skulle vilja. Tre platser utomhus var planerade och av dessa klarade vi av två. Den tredje regnade helt enkelt bort! Fast det är inte illa att ha klarat två platser utomhus med tanke på att regnet hängde i luften hela dagen. Anledningen till dagens fotografering är några kommande artiklar i Livåleva livstilsmagasinet på nätet som jag driver tillsammans med min goda vän och kollega Regina. I höstas innan vi startade upp Livåleva hade vi en liknande fotodag och nu var det dags igen.


Även om det för dagen bara var tre som skulle fotograferas tar det alltid längre tid än vad man tror. Det skall provas kläder, sminkas, fixas hår och sen skall rätt accessoarer hittas också.


Dagens absolut största utmaning var när vi blev tvungna att fotografera inomhus och skulle försöka få till rätt ljussättning. Älskar att fotografera utomhus där ljuset bara finns och jag slipper tillföra något.


Dagens första fotoplats var ett ödetorp som fick agera kuliss åt tjusiga klänningar. Inte helt enkelt att byta till andra omgången fotografier men det löste sig. Regina fick vara assistent till både fotograf och mannekänger.


En del av charmen med att göra det vi gör är att vi lär oss under resans gång och vi har fantastiskt roligt. Jag börjar dock känna att en kurs i ljussättning ligger högt på min önskelista just nu.


Efter ödetorpet bar det iväg till ett annat torp, nämligen Torps herrgård där vi fått möjligheten att fotografera. Tänk så snälla människor vi har omkring oss Regina och jag! Vi har fantastiska vänner som ställt upp som fotomodeller och på allt annat vi hittar på. Sen har vi Margareta på loppisen i Hedekas som gärna lånar ut kläder och EMA skor som vi fått låna skor ifrån. Snälla Lisbeth hjälpte till att ordna dagens mest fantastiska plats att fotografera på och för allt detta är både Regina och jag innerligt tacksamma för.


Här har vi damerna på väg till bal på herrgården. Tänker att under herrgårdens glansdagar så anlände nog damer med lite mer stil än så här. Fast å andra sidan är det väldigt praktiskt med gymnastikskor även om de inte riktigt gör sig till aftonklänning!


Torps herrgård en eftermiddag i maj. Med tanke på att det fotfarande inte är grönt är det nästan lite svårt att avgöra vilken årstid bilden tagits. Om någon tycker sig känna igen platsen så är det mycket möjligt. I alla fall om man sett filmen Sju miljonärer som spelades in här.


Mer än så här bjuder jag inte på just nu, men det var en riktigt rolig dag och många bilder har det blivit. Är så imponerad över Magda, Alexandra och Anna som väntat och poserat mycket tålmodigt hela dagen. TACK!

8 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Kul.!
Och så gina bilder och miljöer.
Härligt med att fotografera.
Så ska det ju vara att man lär sig under resans gång eller hur ? :)
Jag skulle också vilja cå fotokurs !

Ha en riktigt fin helg. !.Kram

Anna sa...

ÅH vilken rolig dag det ser ut att ha varit!!
Kram Anna

Huset nummer tio sa...

Ser ut som om ni haft det väldigt roligt trots vädret;) och vilken herrgård sen. Ljuvlig.

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Ja det var verkligen en riktigt rolig dag :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Helt fantastiskt rolig och jättejobbig och helt underbar! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja Torps herrgård är verkligen en helt fantastisk miljö. Hoppas på fler fotograferingar där i framtiden. Kramar Liza

Prinsessorna på Bellevue sa...

Meen, vilken jätterolig dag och jag kan tro att bilderna kommer bli superduperfina! Vad kuul! du har så många strängar på din lyra!

Kraam
Petronella

VisaLiza sa...

Tack :) Jag ibland känns det nästan som att tiden inte riktigt räcker till för allt roligt man vill göra! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...