söndag 5 maj 2013

Hult om morgonen

Har varit och spanat lite i trädgården så här på söndagsmorgonen och gläds åt att där äntligen grönskar. Utöver vitsipporna som blommar finns små små livstecken lite här och var i trädgården. Om någon vecka kommer det att vara grönt, men kanske är det som allra vackrast just nu. Nu är det som att allt det gröna tvekar lite och försiktigt prövar sig fram, vågar jag eller vågar jag inte?

Scillan är så vacker och breder ut sig lite mer för varje år

Hyachinten sattes förra våren och tittar upp för första gången. Trevligt med blommor som först kan glädja på jul och sedan planteras ut för att glädja oss under lång tid framöver!

Daggkåpa

Även buskarna har börjat bli lite gröna

Dessvärre växer även den förhatliga kirskålen. Passade på och plocka så mycket som möjligt och matade glada marsvin och kaniner. Till och med Betty som bara gillar pellets annars blev nöjd över detta hemska ogräs!9 kommentarer:

min tekopp sa...

Å all den sagolika grönska, man blir varm i hjärtat och mjuk ända in i själen :-)

Kramar

Husfrun sa...

Så fint med all grönska och blommor som poppar upp nu :)
Kram.

Anna sa...

Ja, det är härligt med små spirande skott!
Förutom kirskålen då ja...
Kram Anna

VisaLiza sa...

Så vackert skrivit! Kan bara hålla med. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja verkligen härligt! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Fast även om kirskålen är hatad av mig är den älskad av mina kaniner och marsvin så något gott för även den med sig ;) Kramar Liza

Linda sa...

Det är så fint på våren när allt kommer upp ur jorden. Planterar du hyacinter på våren? Jag satte ner mina, lite väl sent, igår och hoppas att de ska ta sig. Vad tror du? Jag har aldrig gjort sånt innan :)

Kirskålen ja, visst var det den vi gjorde nåt med. Nån slags röra av något slag? Till grillat? Eller är jag helt ute och cyklar?

VisaLiza sa...

De hyacinter som jag sparat sedan jul brukar jag plantera på våren och hoppas på att de kommer upp nästa år. Allt som oftast så tittar de upp. Då får helt enkelt tålmodigt vänta tills nästa år.

Vad gäller kirskålen så minns du nästan rätt men ändå inte ;) Vi gjorde en smaskig grillröra av nässlor och sallad av den allra första kirskålen som tittade upp. Liza

Linda i Berlin sa...

Det ska verkligen bli skoj att se om mina hyacinter tar sig där de står.

Jahaja, så var det ja. Men jag minns att det var gott. Fast det kanske blir lite mycket om du ska göra sallad av all er kirskål :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...