onsdag 8 maj 2013

På ett ögonblick

Det är verkligen helt fantastiskt hur fort trädgården har börjat grönska. Från dag till dag är det något nytt som blommar eller är på väg upp. För en vecka sedan var gräsmattan i Hult helt brun och nu är den vackert grön. Tror att det var nog egentligen först idag jag insåg hur mycket jag har avskytt denna extremt långa vinter. Egentligen är det ju helt tokigt att vi är en bit in i maj och det fortfarande inte grönskar. Men nåväl nu är det på väg med full kraft och går inte längre att hejda. Jag var iväg några timmar på eftermiddagen idag och märkte att det hänt saker i trädgården under den tid jag varit borta.


Krokusarna har snart blommat över, men visst är de vackra och ett tacksamt motiv att fotografera!


Här är det vår vackra vita doftpion som tittar upp. Den växer sig större och starkare för varje år och är oss till stor glädje.


För några dagar sedan hade rabarberna precis börjat titta upp och nu är bladen redan stora. Snart, snart är det möjligt med en första skörd. Det finns ju så mycket gott som kan innehålla rabarber.


Även om spirea är lite av ett skällsord här i Hult så är det inte all spirea vi tycker illa om. Förra året planterade vi till och med tre nya spireasorter som jag hoppas har överlevt vintern. Här är det dock en av trädgårdens absoluta favoriter som tittar upp nämligen vår plymspirea. Den är vacker och pampig och verkligen helt fantastiskt.

Det har regnat i Hult idag och lite regn verkar ha snabbat på växtkraften än mer. Inför imorgon kollar jag däremot nervöst på väderprognosen och håller tummarna för uppehåll. Jag behöver inte sol men det får verkligen inte regna. Imorgon är det ju dags att fotografera aftonklänningar utomhus och då måste vädret vara med oss. Dels skall vi fotografera här hemma i Hult men vi skall också ut på tre andra platser som jag tror kommer göra sig till klänningarna. Inför morgondagen har jag dessutom varit och lånat skor hos EMA skor i Munkedal. Har massor av helt fantastiska skor med mig hem vilket är livsfarligt! Risken är ju stor att jag kommer att vilja behålla dem alla!10 kommentarer:

Torpliv sa...

Vilka härliga bilder, visst är det helt fantastiskt att bara kunna gå runt och titta på allt som nu äntligen dyker upp i trädgården. Märkte precis som du att regnet som kommit nog var välbehövligt, blommorna verkar verkligen ha uppskattat det.
Hoppas ni får fint väder imorgon, det låter väldigt spännande med fotografering av aftonklänningar!
Må så gott!
Kram Petra

Prinsessorna på Bellevue sa...

Underbara bilder och det är samma här! Idag har det hänt hur mycket som helst och jag kände också att vintern inte var så kul ändå... I alla fall inte när den är såå lååång!

Kraam
Petronella

Huset nummer tio sa...

Ljuvliga bilder och fantastiskt vad rabarbern blivit stor här syns bara de första små bladen. Men den som väntat på något gott;)

Håller tummar och tår för uppehåll
Kram
Annie

Rosenhäxan sa...

Hej Visst är det helt ljuvligt när all växtlighet bara sätter fart.
Underbara bilder du fotat.
Ha en fin torsdag
Kramen Gittan

Hannis sa...

Jag är så vansinnigt sugen på rabarberpaj började jag tänka på när jag såg din rabarber.
Har varit det i flera dagar så jag tänkte tjuvstarta med det jag har i frysen=))

Lycka till idag!!

VisaLiza sa...

Ja regnet gjorde verkligen gott. Håller mina tummar för att det blir uppehåll idag. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Gott att våren har anlänt hos er också. Tycker att vi lagstiftar mot så här långa vintrar, kramar liza

VisaLiza sa...

Lustigt att det skiljer sig så med tanke på att det ändå inte är jättelångt från där du bor till Hult. Bra att du håller tummar och tår det kan behövas. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Där sa du något! Jag har ju också rabarber i frysen. Har också varit galet sugen på rabarber sedan jag var ute och fotade. Hmm nu återstår bara att bestämma om det blir paj eller kaka.... svåra val ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...