tisdag 7 maj 2013

Nemi

Kan ibland inte låta bli att förundras över de varelser jag delar mitt hem med. Det har ju blivit ganska många djur som bor här i Hult och det är verkligen intressant att se alla dessa olika personligheter. Flera av djuren i Hult har kommit till oss sedan de haft en tuff start i livet. Jag har väldigt svårt för när djur far illa vilket också är en av anledningarna till att vi har många djur. Katten Nemi däremot har jag följt sedan hon tog sitt allra första andetag. Hon är född i det rummet som vi nu har som sovrum och jag hade förmånen att vara med. Nemis mamma Saga är däremot en av våra vänner som hade en svår början av sitt liv. När hon var sex veckor gammal tröttnade den dåvarande ägaren på att ha kattungar och beslutade sig för att göra sig av med Saga och hennes syster Alva. Tack vare min man kom Saga hem till oss och hennes syster hem till min syster. Saga är en mycket ängslig katt som helst inte går ut och som inte är särskilt förtjust i varken djur eller människor. Jag undrar ibland om hon skulle ha varit så om hennes liv börjat annorlunda eller om det är en del av hennes personlighet. Katter är ju olika precis som vi människor. Att vara mamma har varit Sagas kall i livet och det har märkts på hennes ungar. Till skillnad från sin mamma är Nemi en trygg katt som gör det som faller henne in. Hon är inte den som tar mest plats, men hon är aldrig till besvär. Hon bara är här och är nöjd med livet och det är inte så illa det!
10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, djur är så spännande! Vi har ett gäng katter här hemma, alla med helt olika personligheter. Vad fin hon var förresten, kissen.

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vilken snäll och god familj ni är som tar hand om utsatta djur! Det borde ni ha medalj för! Svarta katter är förresten väldigt vackra! :)

Kraam
Petronella

Anonym sa...

Underbara djur! Så underbart att ni har möjlighet och plats för de som haft det jobbigt i livet.

Kramar

Mintekopp.se

Huset på Backavägen sa...

Det är så härligt med katter. Vi har en katt som heter Tiger. Jag har ingen erfarenhet av katter tidigare innan jag flyttade in här där Tiger bodde. Men Tiger och jag har verkligen sällskap av varandra om dagarna. Kom på nu att jag ska nog göra ett inlägg om när Tiger skulle vara en tuff slagskämpe... Vilken fantastisk väg du får åka på, förstår att du njuter.
Kram Anki

VisaLiza sa...

Hon är verkligen tjusig! Låter gott med ett gäng katter, ungefär som här :)

VisaLiza sa...

Tack snälla! Det har nog egentligen inte varit något medvetet val utan det har mest blivit så eftersom hjärtat är svagt för dem som har det svårt. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det känns onekligen bra att ge dem en fristad och en omstart i livet. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tycker absolut du borde skriva om din Tiger. Visst är katter behagliga djur. Kloka och envisa som tusan också. Kramar Liza

G:a Affären sa...

Du är en godhjärtad person som tagit dig an dessa djur, och accepterar deras personlighet. Nemi är verkligen en vacker katt!

Kramar
Cia

VisaLiza sa...

Visst är hon vacker! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...