måndag 13 maj 2013

Strandnära shopping

För två månader sedan var Magda och jag i Brighton och jag kommer på mig själv med att jag ofta tänker tillbaka på den staden. Känns verkligen som en stad jag tyckte om och jag vill gärna komma tillbaka dit igen. Tror att det var kombinationen av hav och stad som gjorde att det blev en så härlig plats att besöka. Även om det var en stad med puls så fanns lugnet vid stranden och utmed den långa strandpromenaden. Längs med stranden fanns också charmiga små butiker vilket var helt perfekt den dagen då det plötsligt började både regna och blåsa när vi var på promenad.


Alla butikerna hade samma charmiga utformning. Även om det var slitet så kändes det mest charmigt snarare än nött.


Flera av butikerna sålde konsthantverk av olika slag och det var svårt att inte drabbas av ha-begär- Det gällde dock att lägga band på sig eftersom vi endast reste med handbagage.Däremot hämtade vi mycket inspiration. Som här där man använt ett aloe vera blad som kruka.

Närmare havet är nästan svårt att komma. Eller jo i Brighton går det ju faktiskt med tanke på att det finns butiker även ute på piren.


Hyllan var dessvärre inte till salu och kanske lika bra det eftersom den blivit svår att få med sig hem. Tänker att det kan inte vara så svårt att tillverka något liknande själv. Något måste vi ju sysselsätta oss med i sommar tänker jag.


Ännu en hylla som gärna hade fått finnas hemma i mitt kök här i Hult!Regnet gjorde att vi inte hade någon brådska när vi så sakta promenerade längs strandens butiker. Tur var väl det med tanke på allt som fanns att titta på!Kanske borde Magda och jag göra det till en tradition att möta våren i Brighton. Det var en härlig plats som gav mersmak och jag vill gärna åka dit igen. Vissa platser jag kommer till känns det som att ett besök är inte nog och kanske är inte heller tio besök tillräckligt. Edinburgh är en sådan stad och nu även Brighton.


10 kommentarer:

Diana sa...

Massa fint som man hade kunnat tömma plånboken på!
Jag har rest med endast handbagage ett par gånger men gör gärna inte om det, man kan ju inte shoppa nåt! Haha!

Anneli sa...

Men vad skoj att du varit där!
Har nämligen funderat på att åka dit i sommar........
Nu vet jag ju vem jag ska fråga om en massa saker.

Tycker det ser underbart fint ut.
Gillar kombon stad och hav...........

Ha det gott,
kram Anneli

VisaLiza sa...

Fast det blir färre hål i plånboken när man inte kan shoppa ;)

Anna Margareta sa...

Vissa ställen stannar alltid kvar och man kommer på sig själv med att tänka på dem om och om igen. Bra idé det där med att åka igen:)
Kram

VisaLiza sa...

Jag var där i mars och redan då var det en ljuvlig plats att besöka. Kan tänka mig att det är fantastiskt där på sommaren. Rekommenderar verkligen ett besök! Kramar Liza

Pemsplatser sa...

Förstår att du vill tillbaka! Gud så fina butiker:) Kram Emma

Husfrun sa...

Vad mysigt det ser ut. Jag vill också ut och resa :) Kram.

VisaLiza sa...

Jag jag gillar att komma tillbaka till ställen. Det känns som mysigt att ha varit där förut. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Verkligen helt fantastiska. Sen var det fullt av trevliga butiker i stan också :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Jag kan rekommendera Brighton om du skall bege dig ut i världen :D Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...