fredag 17 maj 2013

Hultröra

Vi håller på och röjer i Hult sedan en tid tillbaka vilket innebär att det just nu är lite rörigt här hemma. Barnen bor ju tillfälligt i lekrummet och de flesta av deras saker har packats ner. Det är alltid lika intressant att se katternas reaktion när kaos råder. Först måste allt givetvis inspekteras men sedan dröjer det inte länge innan det nya har intagits. Vi får ju inte riskera att tro att det är människorna här i Hult som bestämmer!

Selmer konstaterar att banankartonger fungerar väl som sovplats!

Vad gäller röran så har jag just nu kommit till en punkt där jag inte står ut längre. Att bygga om övervåningen tar tid vilket inte är så konstigt. Mitt tålamod mäktar dock inte med konstant röra känner jag och jag längtar till att normaliteten skall komma tillbaka här hemma. I vanliga fall brukar jag inte alls tycka att renoveringsprojekten är jobbiga och jag är därför lite förvånad över min egen reaktion. Anledningen tror jag är att vårt hus var ett bygge från april till november förra året och hela processen var otroligt påfrestande. Nu när vi fått lite distans till det hela så förstår man hur illa det faktiskt var. Min man satt härom dagen och tittade på ett program om byggfusk och konstaterade lite chockad att vi haft det precis som familjen på TV! Det som har varit vår största investering i huset någonsin blev totalt kaos och det gör mig ledsen att tänka på. Insikten om varifrån en känsla kommer är dock bra, då är det lättare att processa och komma tillrätta med det man känner.

Har Selmer spanat in kartongen så vill inte Elvis vara sämre!
Idag skiner solen i Hult och vi överger byggprojektet inne till förmån för trädgården. Odlingslådorna är klara och nu skall marken där de skall stå göras i ordning. I köket trängs alla plantor som snart skall planteras ut och jag känner mig nästan fånigt förväntansfull. Dels för att det ser så fint ut i trädgården när vi röjer och dels inför känslan av att kunna skörda vad vi själva sått!

Bäst att kolla in kartongen med alla kläder också. Man vet ju aldrig vilken som är bästa sovplatsen.

10 kommentarer:

Regina sa...

Ja, det är intressant att se att alla fuskbyggare verkar göra på precis samma sätt! Undrar om de går någon kurs i manipulering innan de börjar. Skönt att det nu är ur världen och att ni kan ägna energin åt roligare saker :)

CharlottaSofia - Diy, fashion, design o me sa...

Haha, ibland tror jag kattmänniskor automatiskt dras till varandra på nätet. Du verkar vara lika kattkär som jag :-) Dessutom har jag en kisse som ser nästan exakt ut som din Selmer.

Det är klart att det känns tungt när något blir fel med ens renovering hemma. Ens hem är ju ens borg. Det blir som en personlig kränkning, speciellt om de är andra människor där och petar. Hoppas det blir toppen till slut..eller.. Det kommer det att bli!:-)

Huset nummer tio sa...

Åh förstår den där känslan av uppgivenhet och trötthet över allt stök som blir vid renovering. Skönt då att man har en trädgård att fly ut till;)
Härliga katt tänk att få spendera en dag så där, hade inte varit dumt alls.

Önskar dig en härlig helg
Kram
Annie

Hannis sa...

Att leva i renoveringskaos så länge tar verkligen på krafterna!
Hemmet är ju den där tryggheten som man lutar sig emot och hämtar kraft i.
Ni gör rätt i att släppa det ett tag och njuta av våren istället.

Hoppas att du hade en skön trädgårdsdag=))

Torpliv sa...

Lustigt att katter är så förtjusta i lådor, det är likadant med en av våra. Det mesta med fyra väggar går att krypa ner i, och extra roligt är det när hon försöker krypa ner i en skokartong, för hon får liksom inte riktigt plats där =)
Det är nog en bra plan, att ta vara på det härliga vädret och pyssla med roligare saker ute för att sedan kunna få ny energi till renoveringen. Och tänk vilken härlig känsla att kunna hämta in råvaror från egna trädgården när det är dags att laga mat =)
Ha en härlig dag i solen!
Kram Petra

VisaLiza sa...

Man kan ju verkligen undra. Set är ju knappast så att de vaknar en morgon och tänker att: jag vill bli fuskbyggare när jag blir stor! Men visst är det skönt att det är ur världen!

VisaLiza sa...

Kanske är det så :) i min mening brukar se allra flesta kattvänner vara människor med många bra och goda egenskaper :)
Sen har du helt rätt set kommer att bli toppen när allt är klart!

VisaLiza sa...

Ja tänk den som kunde vara en katt! Finns det ett nästa liv så är min önskan att bli en katt. Sen är det helt klart ljuvligt att ha trädgården som tillflykt. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det blir verkligen påfrestande efter ett tag. Jag hade verkligen en härlig stund i trädgården. Den är ett pågående projekt som blir bättre för varje år som går! Liza

VisaLiza sa...

Så gör en av mina katter också, hennes favorit är en av mina byrålådor :) kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...