måndag 6 maj 2013

Promenad i ett hav av vitsippor

Det finns en väg som jag åker nästan varje dag. Jag väljer oftast att ta den eftersom det är så otroligt vackert att köra just där. Kommer man från Hult så möter man en hissnande vacker utsikt över Kärnsjön och över Torps herrgård. Om våren växer där fantastiskt med vitsippor och jag har tänkt så många gånger att jag borde stanna till och fotografera där. Fast det blir liksom aldrig av. Idag bestämde jag mig helt enkelt för att idag skulle det ske och såg till att ta med mig kameran när jag skulle ut och fara. När jag susar förbi med bilen ser jag att det är otroligt vackert där men att gå runt och titta i lugn och ro det var något helt annat. Ordet vackert räcker som inte till längre!


Det finns en scen i Ronja Rövardotter när hon ligger på rygg i ett hav av vitsippor. Kom att tänka på den scenen idag när jag promenerade runt och njöt av allt det vackra.


Vitsippor är något av det vackraste jag vet. De är enkla och anspråkslösa men ändå helt fantastiskt fina.


Känner mig smått lyrisk efter min promenad bland vitsippor. Det visade sig också vara en inspirerande promenad eftersom jag nu har hittat en av platserna till torsdagens fotografering.

6 kommentarer:

Diana sa...

Ah, är det vitsippor de där heter! Jag gick genom "skogen" här hemma och de var fyllda med såna. Gick och funderade på vad de heter men kom inte på vad det var. Haha!! //Botanikern

Hannis sa...

Underbart!
I Köpenhamn blommade det överallt, här hemma går det segare.
Men nu kom värmen så jag hoppas att det tar fart.

Fota aftonklänningar lät spännande!!
Du, jag mailar dig i helgen.
Har två saker klara som jag tänkte att du får kolla på.

Ha en skön dag!

Huset nummer tio sa...

Helj ljuvligt. På väg till dagis så går vi genom ett skogsparti och även där är det översvämmat med vitsippor, en lycklig känsla som vi får varje dag jag och barnen;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Så bra att kunna vara botanikern behjälplig :D

VisaLiza sa...

Kan tänka mig att det var vackert i Köpenhamn. Som tur är får vi vårt snart också. Ser med spänning fram emot lite mailläsning! Liza

VisaLiza sa...

Visst blir man lite extra varm inombords av de vackra små blommorna. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...