måndag 27 maj 2013

På några timmar...

Växtligheten den här våren är lite märklig. Alldeles snart står syrenerna i blom här i Hult och samtidigt har tulpanerna inte kommit upp ordentligt. De flesta av tulpanerna väntar fortfarande på att vakna till liv medan en faktiskt redan blommar. Igår morse var jag ute och fotograferad och då var tulpanen fortfarande en knopp.

Bara några timmar senare börjar den spricka upp.

På eftermiddagen har blomman öppnat sig helt och jag förundras över hur snabbt det trots allt kan gå. Älskar verkligen färgen på mina tulpaner. Det är en färg som finns även i min garderob och lite här och var i mitt hem. Plommonlila brukar den ju kallas men kanske skulle jag här i Hult kalla den tulpanlila istället.


Måndag morgon igen och en ny vecka ligger framför oss. Konstaterar att denna vecka kommer att kräva skicklig planering för att ro iland. Vart kommer egentligen alla möten ifrån och varför skall alla vara på samma vecka och flera på samma dag? Jag vill ju egentligen bara vara hemma i Hult och njuta av min trädgård!


8 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Ljuvliga tulpaner och en sådan fantastisk färg.

Ja nu går det fort det är nästan så att man kan höra det knaka så fort växer det. Härlig dag du verkade ha haft det igår och så god pizzan såg ut att bli. Mums.

Önskar dig en ljuvlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Det är nästan så att man inte hinner med. Nu är det plötsligt sommar och det hann knappt bli någon vår! Kramar Liza

Fru Eriksson sa...

Waooooooo så vackert/Annmi

Anna Margareta sa...

Syrerendoft är en av mina favvodoftet. När syrenen blommar är det snart sommar och barnen slutar snart skolan. Kram

VisaLiza sa...

Visst är det :)

Diana sa...

Det går jädrar i det fort nu! Mina tulpaner är överblommade en några veckor tillbaka. Syrenerna står i full blom, vissa har tackat för sig. Underbart är kort...

VisaLiza sa...

Visst är det en helt ljuvlig doft. Finns ett gammalt ödetorp nära där jag bor. Där har syrenerna växt sig gigantiskt stora. Brukar gå dit när de blommar och bara lukta på blommorna. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Här var tulpanerna sega i starten och nu har de redan blommat över så underbart är verkligen kort!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...