tisdag 14 maj 2013

Tisdagsbal i storskogen

Nu börjar jag bli lite trött på smink, skor och tjusiga klänningar! Eller kanske inte men det har varit lite mycket av den varan den senaste veckan eftersom det har fotograferats till Livåleva. Det har dragit ut lite på tiden mot vad jag hade tänkt mig på grund av väder och vind. Att fotografera inomhus känns än så länge som en oöverstiglig utmaning. Vi prövade i torsdags och jag konstaterar att ljussättning är ett kapitel för sig. Att fotografera utomhus är betydligt enklare, men då finns det ju sådant som regn och kyla att ta hänsyn till.Tur att jag har en dotter som gärna ställer upp som fotomodell. Anna är så van vid mina påhitt och för henne är det numera helt normalt att använda skjulet intill vårt hus som fotobakgrund. Grannarna tittade dock lite konstigt på oss när de passerade förbi. Skulle det vara konstigt att ha på sig balklänning mitt ute i storskogen på en tisdag?


 Det fanns någon som tyckte att Anna fick allt för mycket uppmärksamhet. Ser ni den lilla tassen på dörren?


Ett säkert sätt att få uppmärksamhet är att klättra på hög höjd!Bäst att göra linslusen Elvis till viljes och ta kort på honom så vi kan få lite arbetsro!

Även om det varit lite mycket klänningar den sista tiden så måste jag erkänna att jag tycker att det är fantastiskt roligt. Inte bara att fotografera utan hela processen med att välja kläder, sminka och fixa hår. Att göra en fin håruppsättning på Anna som har håret kort och dessutom uppklippt bak är lite av en utmaning. Efter att ha googlat på lite olika frisyr tutorials hittade vi till slut en frisyr som var både fin och klarade alla klädbyten.


10 kommentarer:

Hannis sa...

Så fin!
Och jag skrattar och funderar på vad grannarna kan ha tänkt. Tror att balklänning i skogen är något som skulle behövas oftare. Som kontrast i livet=))

Diana sa...

Kul intresse och att du har villiga "offer". Men tröttna på smink? Ojoj... kom hit så får du sminka och piffa mig hur mycket som helst! ;)

VisaLiza sa...

Kanske skulle vi införa baltisdag som ett ständigt inslag i Hult. Vad gäller grannarna så var det ingen som vågade stanna och fråga vad som var på gång men det var väldigt vad sakta man körde förbi. Hastigheterna i Hult har annars en tendens att vara allt för höga och att lyckas sänka dem är en bedrift! Liza

VisaLiza sa...

Bra att veta att jag har ännu ett villigt offer :)

Christina sa...

Underbara bilder, speciellt den där din dotter sträcker sig efter katten :)
Och en härlig blogg, fann den via AnnaMargareta.
Kram
och välkommen in till min blogg

VisaLiza sa...

Tack snälla och välkommen! Kikar in hos dig under dagen :) Liza

Huset på Backavägen sa...

Ååhhh vilka härliga bilder. Verkligen jättefina!
Kram Anki

G:a Affären sa...

Vilket härligt inlägg! Snyggt, humoristiskt, härliga kontraster, ja det har allt! Sista bilden är lite melankolisk med en vacker dotter.

Kramar
Cia

VisaLiza sa...

Tack snälla :) kramar Liza

VisaLiza sa...

Tack för väldigt snälla ord, så glad jag blir! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...