torsdag 2 maj 2013

Hur tänkte mamma?

I vår trappa står mina träskor från när jag var liten. Mamma köpte dem till mig sommaren när jag var två år så jag har onekligen haft dem ganska länge. Har egentligen inte funderat så mycket på dem annat än att jag tycker mycket om dem. Minns hur jag kände mig längst i hela världen när jag hade dem på mig och att det lät roligt när jag gick. Tror att det var med dessa skor som min kärlek till skor med klackar föddes.


När vi hade Manda på besök i början av veckan kunde hon givetvis inte motstå att pröva mormors skor. Hon är ju i den åldern jag var när jag hade dem och de passade givetvis helt perfekt.


Skorna fick provas flera gånger innan hon var nöjd. Man måste ju vara säker på att de sitter som de ska! Hon prövade även att ha dem på händerna men kom fram till att skor nog trots allt skall sitta på fötterna.


Sedan vinglade hon förtjust runt i mormors träskor. Att hon knappt kunde stå på benen i träskorna var inte så noga, det lät ju så roligt när hon gick i dem tyckte hon. Jag kunde dock inte låta bli att undra: Hur tänkte mamma som köpte träskor till en tvååring!? Det är ju helt livsfarligt! Var till och med tvungen att ringa mamma och fråga. Hon lät lite förvånad över frågan och konstaterade att hon nog inte tänkte alls eftersom att alla gick i träskor då. Lite spännande att jag lyckades göra mamma förskräckt dryga trettio år senare.12 kommentarer:

Charlotta sa...

Haha! Alltså, träskor är ju himla fint och bekvämt men jag kan fortfarande minnas, eftersom jag också hade träskor som liten, hur ont det gjorde när man liksom råkade kliva snett och gled med hälen på kanten.

Diana sa...

Jag har aldrig haft träskor, men man har ju provat andras. Då har jag varit nära att stuka fötterna både en och två gånger. Haha!
Men vad kul att ha kvar skorna som minne!

Huset på Backavägen sa...

Hahaha, det var precis så det var. Alla gick i träskor och det var inga problem, man sprang, hoppade och skuttade runt i dessa. Nu som vuxen tycker jag dom är vingliga... :-)
Kram Anki

Anneli sa...

Jamen man skulle ha träskor bara...........alla hade det!
Har sett foto på mig i ett par röda träskor och jag är nog runt 2-3 år.
Men minns du platåträskorna man hade på 70-talet?
Med de vrickade man fötterna många gånger.............

Kram Anneli

VisaLiza sa...

Jag har nog förträngt att jag vrickade fötterna. Vet bara att jag älskade de där skorna :D

VisaLiza sa...

Ja de är verkligen söta och gör mig glad så snart jag ser dem!

VisaLiza sa...

Jag minns det där med att alla verkligen gick i träskor förr. Min pappa han gick i sina året om. Det spelade inte någon roll vilken årstid det var!

VisaLiza sa...

Röda träskor låter fint :) Minns dessvärre inte så himla mycket av 70-talet eftersom jag bara var fyra månader när det tog slut. Kramar Liza

Hannis sa...

Jag blir lite nostalgisk jag!
Jag älskade mina träskor och då hade vi till och med träskor i stallet. Raggsockor och träskor, det var stil det=))

Söt är hon lilla fröken!

Rebecka sa...

Men jesus, hur tänkte vår mamma?

VisaLiza sa...

Lilla fröken är alltid söt! Även när hon är arg och sur ;) Jag känner att jag har nog missat hela den här träskogrejen. Älskade mina blå som jag hade men det är nog också det enda par jag haft. Så spännande med din resa förresten. Är mycket nyfiken! Liza

VisaLiza sa...

Man kan ju undra! Mamma brukar ju annars ha tänkt på det mesta när vi var små. Kramar Iba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...