söndag 26 maj 2013

Denna mammans dag

Oavsett om det är mitt i veckan eller helg så börjar dagarna i Hult alltid tidigt. Så även mors dag även om den här mamman efter att hon uppvaktats kunde somna om och sova en stund till. Söndagarna inleds alltid med ett pass på gymmet men idag låg jag kvar i sängen och lyssnade på när maken körde iväg med bilen!

Det är svårt att önska sig så mycket mer den här dagen. Blev uppvaktad på sängen, det har varit helt fantastiskt sommarväder och jag har fått massor gjort. Under veckan som gått har jag inhandlat blommor men inte haft tid att få dem planterade. Idag fick jag verkligen sätta ner foten och bara bestämma att nu skulle det ske. Flera timmar senare var jag fortfarande inte klar, men det allra mesta är planterat och trädgården i Hult lite vackrare.Barnen sjunger i kyrkans barnkör och idag var det dags för avslutning. Det var även en stor dag för tjejerna eftersom de fick sjunga själva tillsammans med körledaren. Till hösten väntar en ny kör för tjejerna och med det lite större utmaning. De skall börja sjunga i en åldersblandad kör för både vuxna och barn. Känner mig riktigt sugen att börja jag med. Sjöng i kör under flera år när jag var barn och attans så skoj det var!

För en tid sedan läste barnen i en tidning att man kunde grilla pizza och har velat testa det sedan dess. Enligt tidningen skulle man göra en egen deg men vi fuskade och använde libabröd vilket fungerade alldeles utmärkt.
Nu var det första gången vi testade att grilla pizza så några saker kommer vi att ändra till nästa gång. De blir ju färdiga väldigt fort, men allt funkar inte helt bra att ha på. När osten var smält och pizzan nästan svart då var löken fortfarande i stort sett rå. Nästa gång testar vi istället att steka löken innan om den ska få vara med. Riktigt smaskigt var det dock med grillad pizza och detta kan nog komma att bli en favorit i Hult under sommaren.

Som avslutning på dagen åkte jag och  dansade zumba. Nu när jag har vant mig vid allt rumpskakande och börjar lära mig stegen så måste jag säga att det är fantastiskt roligt. Jag blir rakt igenom glad av att dansa och undrar varför det tagit mig så lång tid att komma på det.
Nu är det mörkt i Hult och den kyliga nattluften kommer in genom mitt öppna fönster. Jag konstaterar som så ofta förr att jag är en lyckligt lottad människa. Med tanke på att jag inte kan få biologiska barn är de barn vi har verkligen en gåva och långt ifrån självklara. Tänker varje år på mors dag att jag är tacksam över att trots allt få möjligheten att ha barn i mitt liv.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Låter som en riktigt härlig dag!
Lustigt att du skriver om dansen, funderade på det i helgens karneval. Det var så mycket glädje.
Alla hade olika nivåer på sitt dansande men just glädjen var det som strålade!
Blev inspirerad=))

VisaLiza sa...

Verkligen en härlig dag :) ja nu förstår jag verkligen uttrycket dansglädje!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...