onsdag 22 maj 2013

Om morgonen

Så snart värmen kommer har vi alltid fönstret öppet i sovrummet om natten. Jag älskar att ligga under mitt varma täcke och känna den kyliga nattluften och höra hur vinden blåser i träden utanför. Jag tycker om att höra hur gryningsljuset väcker Hults alla fåglar som sedan sjunger för den som är vaken. Smyger försiktigt upp fastän klockan är tidig och smyger ut tillsammans med Ida och katterna.

Det är något särskilt med den tidiga morgonen som får mig lite smått lycklig. Världen i övrigt är tyst och det enda som hörs är fåglarnas morgonserenad. Det har regnat under natten och det doftar av fuktig jord om morgonen.


Ida verkar tycka att det är mer än jord som luktar och kanske är det så. I lördags när vi var på promenad stötte vi på en älgko några hundra meter från huset. Hon var dryga tio meter från oss och på det avståndet kunde även jag känna hur en älg luktar. Min lilla Ida som aldrig någonsin visat på att det skulle finnas något aggressivt i henne morrade mot älgen och blottade tänderna innan jag hann göra något alls. Vad jag skulle ha gjort vet jag inte riktigt heller om jag skall vara ärlig. Nåväl min cocker spaniel lyckades skrämma iväg älgen och jag konstaterar att med en liten vovve kan jag vara lika trygg som när jag hade en stor.


I dikeskanten växer det fullt av lupinblad och jag kan inte låta bli att längta lite tills de blommar. Det är ju verkligen något alldeles särskilt när lupiner blommar. Kanske borde vi även i sommar åka till Värmland eftersom jag där såg de vackraste lupiner jag någonsin sett. Varför inte låta blomman avgöra resmålet?


Huset i Hult är ännu stilla och än så länge bara mitt. Snart vaknar familjen och en ny dag tar sin början. Fram tills dess sitter jag själv med en kopp kaffe och hör även inne hur fåglarna fortfarande sjunger bara för mig!

14 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Åh ljuvliga ensamma morgon. vilken njutning och så vackert ni har det hos er. Här längtar jag tills barnen börjar sova längre än mig så jag kan få lyxen att vakna till före barnen, men den tiden kommer förmodar jag;)

önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Prinsessorna på Bellevue sa...

Älskar lupiner och visst är det speciellt med tidiga mornar.... Speciellt när det är vackert väder ute... :)

Kraam
Petronella

Hannis sa...

Jag är en morgonmänniska.
Det där med att ge sig ut tidigt med hunden som sällskap är en favorit. Tystnaden som jag trivs med.

Vilken liten tuffing du har!

Anonym sa...

Härligt med tidiga morgnar med lite dagg och fågelkvitter. Nu är den här, denna ljuvliga tid.
Ha en skön dag
Kram
AC

Lisa-Maja sa...

Hej!
Första gången jag hälsar på här, vet inte riktigt hur jag kom hit men det jag först fastnade för var att jag såg att du har en cocker som ser precis ut som vår Bamse. Sen såg jag att du bor i Munkedal och då tänkte jag att dom kanske är släkt eftersom vår Bamse är från Uddevalla... sen fortsatte jag att läsa, titta på bilder och nu har jag suttit här en halvtimma och bekantat mig, mycket, mycket trevligt:) Jag har drabbats av en elak förkylning och orkar inte göra så mycket, därför har jag tiden att sitta vid datorn idag.
Tidiga mornar och skogsluft, en underbar kombination.
Jag lägger din blogg i min lista så kikar jag snart in igen.

Ha en fin dag!!
//hälsningar lisamaja

Diana sa...

Jag hade en gång en amerikansk cocker spaniel som hette Pepsi. Hon skällde aldrig. Trodde faktiskt inte att hon kunde det. Men så en dag sprang en stor hund aggressivt fram mot mormor när de var ute på promenad. Då ställer sig Pepsi framför mormor och tokskäller!! Så jo hon kunde, hon tyckte väl (liksom jag) att det var bara nåt man tog till när det verkligen behövdes. :)

VisaLiza sa...

När de blir tonåringar så är det garanterat du som vaknar först ;) kramar Liza

VisaLiza sa...

Lupiner är verkligen en favorit, nästan andlöst vackert när de blommar! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Visst är hon en liten ruffig, det hade jag aldrig kunnat ana! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Vår bästa tid är nu... Det är verkligen helt ljuvligt med ljuset och värmen. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Varmt välkommen och vad roligt att du fastnade :) bra sysselsättning att läsa bloggar när man inte är helt kurant. Hoppas du kryar p dig snart. Hälsningar Liza

VisaLiza sa...

Kanske är det då något typiskt för rasen. En stor vovve i en liten förpackning men bara när det verkligen behövs :)

Malin Aurora sa...

Åh så vackra bilder!

VisaLiza sa...

Tack snälla :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...