måndag 20 maj 2013

Om kvällen

Jag tycker att det är helt ljuvligt med dessa ljusa kvällar. Att kunna gå ut i trädgården efter att barnen har gått och lagt sig och kunna greja lite i trädgården innan det är dags för mig att sova.


När Raimo och jag går ut i trädgården om kvällen då följer katterna och Ida med oss ut. De verkar gilla att det är ett lite lugnare tempo när det bara är vi ute.

För bara en vecka sedan hade plymspirean precis börjat titta upp och se hur mycket den växt sedan dess. Om ungefär en månad kommer den att blomma vilket är väldigt speciellt. När den blommar brukar jag gå ut i trädgården sent om kvällen, sitta ner och bara titta. Blommorna får en glow in the dark effekt och det är verkligen fint att se hur de lyser upp i trädgården.


I alla rabatterna växer det så det knakar just nu och jag har svårt att hålla jämna steg med all kirskål. Om några veckor när allt annat vuxit upp då behöver man inte rensa så ofta men än så länge har den hunnit längre än allt annat och riskerar att ta över.


Våra rabarber har också växt sig stora och fina. Jag skördade en första omgång igår och imorgon skall jag baka rabarberkaka på den första skörden. I bakgrunden ser ni våra nya odlingslådor som snart skall fyllas med frön och plantor. Till höger om rabarbern finns den gamla grönsaksodlingen som alldeles snart skall pensioneras helt.

Det finns mer att titta på i trädgården än kirskål. Här finns det vackra i det lilla!

Raimo planterar kantnepeta som vi hoppas skall bli ett vacker blickfång i rabatten.


Gräslöken har även den växt sig hög och fin och redo att skördas. Visst är det härligt att kunna gå ut i trädgården och skörda och sedan frysa in för senare användning. Har även spanat på våra nässlor nu ikväll och konstaterar att även de är redo för skörd. Så här i början av säsongen brukar vi alltid göra en kall grillsås med nässlor som är helt fantastisk. Sen brukar jag även torka nässlor och ha under resten av året. Perfekt att ha i soppor, i dressing eller i bröd. 

Nu är kvällen sen och huset i Hult är tyst och väntar på att en ny dag skall börja!

8 kommentarer:

Hannis sa...

Så mysigt att gå ut i trädgården!
Jag älskar dom här ljumma kvällarna som är nu.
Svårt att gå i säng i tid då.

Blev lite nyfiken på dressingen med nässlor i, lät smarrigt!

Anneli sa...

Lika mysiga är en morgon promenad i trädgården .
En underbar tid nu.
Man vill bara inte gå inomhus...............

Har faktiskt aldrig ätit nässlor, kanske skulle ta vara på otyget och göra som du...........en god dressing lät gott.

Kram

VisaLiza sa...

Ja så här års finns det verkligen inte en enda nackdel med att bo på landet. Jag får väl helt enkelt se till att dela med mig av receptet, det är verkligen en riktig höjdare. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Då har du missat något! De är helt underbart goda. Testa att göra nässelsoppa, busenkelt och jättegott. ska se till att lägga upp mitt recept också. Jag har till och med gått så långt att jag har ordnat en pallkrage där det skall få växa nässlor under ordnade former. Kramar Liza

Huset nummer tio sa...

Visst är det härligt, sa till min sjukgymnast härom veckan då hon frågade var jag kände mest ro och då blev svaret i trädgården då barnen gått och lagt sig. Då är det bara jag och naturen och det är sååå härligt;)

Gräslöken skördade jag de första i går stekte äggröra lite bacon och toppade med gräslök till frukosten, sååå gott. Även här ska det plockas in nässlor för första gången i mitt liv. Tänkte göra nässelpulver och använda i det ena och andra för jag hade ingen aning om HUR nyttiga de är.

Önskar dig en ljuvlig dag och tackar så mycket för den fina tipset om fågelburen därigenom föddes direkt en ny idé som innefattar gamla tallrikar (som jag har en massa av) samt hönsnät och fåglar;) (tack)

Önskar dig en härlig dag nu går färden mot närmsta apotek för nya migräntabletter (japp Mr migrän älskar när hög och lågtryck är tveksamma och inte vet vem som ska bestämma) Även lite mer allergi medicin ska införskaffas.

Kramar på dig
annie
ps ser fram emot ditt nässelsopperecept

Huset på Backavägen sa...

Visst är det en ljuvlig tid nu. Vi var ut igår och plockade in en massa sparris som har växt så det knakat. Mumsigt att äta av sin egen skörd!
Kram Anki

VisaLiza sa...

Vad roligt att du gillade länken. Tänkte på sig när jag läste inlägget :) kul att du upptäckt nässlor, det kommer du också att gilla. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Men varför har jag inte tänkt på att odla sparris? Undrar om set är försent eller om det fortfarande går bra? Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...