Marshmallows
2 1/2 msk gelatinpulver2 1/2 dl vatten
3 3/4 dl socker
2 1/2 dl vit sirap (alt ljus sirap)
1/4 tsk salt
2 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg
Att rulla i:
1 dl florsocker
1/2 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Blanda hälften av vattnet med gelatinpulvret och låt det stå och svälla. Häll resterande vatten, sirap, socker och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under omrörning tills blandningen nått 120 grader. Lägg gelatinblandningen i en skål (gärna till en assistent), slå på den heta vätskan och blanda till gelatinen löst sig. Vispa i ca 10 min, smeten ska bli vit och riktigt kladdig. Bred ut krämen i en långpanna eller ugnsform klädd med bakplåtspapper eller plastfolie (pensla slickepotten med olja om det blir för kladdigt). Låt stå i kylskåp över natten eller i några timmar. Skär kakan i bitar. Blanda florsocker, potatismjöl och vaniljsocker, rulla bitarna i sockerblandningen. Förvara i en burk eller i frysen
Insåg efter någon minut att jag skulle använt hushållsassistenten istället! |
Den färdiga smeten i en form och på väg att stelna |
Försvinnande goda |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar