tisdag 29 december 2015

Några av mina vintagefavoriter

Det är onekligen lätt att skaffa sig favoriter, särskilt när det gäller sådant som är vintage. Fast vad som är en favorit har en tendens att växla lite beroende på årstid och tillfälle.


Min favorit bland vintageväskorna används tämligen sällan trots att jag verkligen tycker om den. Den är inte helt praktisk vilket gör att jag ofta väljer bort den. Däremot så är det ju med den här väskan som allt började. Det är min första egenloppade väska när jag var si så där tre eller fyra år.


Tidigare klädde jag mig ofta i kavaj men numera är det inte lika ofta. När det sker är favoriten min kavaj från 40-talet. Jag tänker ibland att den har självförtroende insytt i fodret. Det är nämligen helt omöjligt att inte känna sig stark och självsäker i den här kavajen!


Förr hade jag svårt för det här med färg och valde helst svart, grått eller plommonlila. Rött var däremot helt otänkbart både på kläder och läppstift. Märkligt hur sådant kan komma att ändra sig. Den här klänningen är nog egentligen en sommarklänning men fungerar väl även om vintern tillsammans med en kofta. Egentligen är det nog så att Regina och jag har delad vårdnad om just denna klänning. Hittills har den dock fått bo i min garderob och jag klagar inte!


Ännu en väska som är en riktig favorit. Fördelen med denna är att den faktiskt rymmer Ipaden och således är en bra väska för möten. Det där kan annars vara ett bekymmer med just vintageväskor att de inte rymmer allt som en behöver ha med sig.


Den här klänningen från 60-talet är smått fantastisk. Den fungerar nämligen till både vardag och fest. Med klackar, festfrisyr och rätt accessoarer är jag klädd till fest. Väljer jag istället en mer blygsam klack och en knäppt kofta till då passar klänningen alldeles utmärkt till vardagen.


Vissa favoriter råkar en glömma bort i sina gömmor. Som den här sammetsjackan från 50-talet. Den saknade några knappar och blev därför liggande länge. Hur länge skall jag låta vara osagt... Nåväl till sist fick jag köpt fina knappar på en loppis och ägnade en av årets många tågresor till att sy i knappar.


Nu är sammetsjackan en ofta använd favorit i min garderob.


Somliga favoriter är alldeles nya, som den här klänningen som jag hittills bara hunnit använda en enda gång. Däremot vet jag att det är en klänning som kommer att användas riktigt ofta.


 En favoritväska fyndad för tolv kronor på en loppis och dessutom mina älskade vantar som jag stickat själv för dryga tjugo år sedan. Ger jag dem lite mer tid så är även de vintagefavoriter.


Både halsbandet och klänningen är riktiga sommarfavoriter. Hatten är förvisso inte vintage men passar in i stilen. Har allt oftare börjat använda hatt och känner mig alltid så elegant i just hatt.


Farmors älskade ullkofta från 60-talet värmer bättre än alla andra koftor. Även klänningen och skorna är från 60-talet. Kappan är däremot nutida.


Den här sommarklänningen från 50-talet älskar jag nog lite mer än alla andra klänningar. Den är enkel men ändå så fin. Skorna köpte jag för tjugo år sedan så även de hör till garderobens inventarier.


Aftonväskor hör till mina svagheter! Tycker om möjligheten att kunna matcha skor och väska eller väska och smycken. Hävdar med bestämdhet att varje garderob därför bör innehålla många aftonväskor. Till skillnad från andra väskor är det en fördel om aftonväskorna är små. Det skall vara enkelt att ha den med sig. Samtidigt måste den ju rymma sådant som mobil och smink. Den här väskan uppfyller precis de kraven och är dessutom särskilt tjusig.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Många pärlor där!
Jag älskar när kläder kan användas vid flera tillfällen.
När dom funkar både vardag och fest bara av att byta ut lite detaljer.
Klänningen från 60-talet är så snygg!

Kram Hannis

Christina sa...

Uppfriskande med en dräkt och väskkavalkad såhär i mitt i den milda vintern. Gillar dina väskor och klänningarna som passar dig så bra!

Gott Nytt År!
och God fortsättning!

Kram Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...