lördag 12 december 2015

Saknad och försummelse

Den senaste tiden har jag kommit att sakna min blogg och alla fina diskussioner med bloggvännerna. Blir så glad över att ni fortfarande tittar in fast det är glest mellan uppdateringarna. Känner att jag försummar min blogg som vanligen brukar vara en viktig del av min vardag. Orsaken till att jag uppdaterar tämligen sporadiskt är två. Dels har jag jobbat varje dag sedan jag kom hem för dryga två veckor sedan vilket innebär att tempot har varit högt och pauserna få. Den andra orsaken till att jag gör färre inlägg är att jag helt enkelt har svårt att hitta tillbaka till min egen blogg. Att vara iväg var livsomvälvande och jag har med mig många nya perspektiv och insikter. Känner att jag har hittat tillbaka till mitt politiska engagemang. Jag engagerade mig ju politiskt för att jag ville förändra världen, istället har jag ägnat mycket tid åt tråkiga möten som inte leder någonstans. Konstaterar att jag fortfarande är en feministisk, socialistisk aktivist som vill förändra världen och att det i sin tur innebär en del förändringar för mig personligen.


Fast mitt i all förändring är det skönt att veta att somligt inte förändras. En promenad tillsammans med hundarna hör till det som gör livet särskilt gott. Hult är vackert när det skymmer och när dimman sveper in över fälten. Ibland när jag tänker tanken på att det skulle vara mer praktiskt att bo någon annanstans då är det just de där fälten som får mig att stanna upp. Det är onekligen vackert här hemma i Hult.


Ett säkert tecken på att jag är hemma är att klackskorna byts mot skodon som är mer praktiska här hemma i Hult. Förvisso hävdar jag att klackar alltid är rätt men får nog erkänna att det kanske inte är helt praktiskt under hundpromenader.


Loppis och vintage hör till det som sätter guldkant på tillvaron. Idag lyckades jag efter arbetsdagens slut hinna med en loppistur. Den resulterade i en alldeles fantastisk klänning för tjugofem kronor och en alldeles ljuvlig handväska från 60-talet för samma summa. De där riktigt fyndiga fynden är allt mer sällsynta i dessa dagar då intresset för både loppis och vintage är stort. Då blir det särskilt roligt när en hittar där fynden. Somligt är sig således likt och annat är förändrat.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...